SvRF välkomnar Working Equitation som ordinarie gren

2011-02-01

Efter att Working Equitation, WE, funnits ”på prov” som gren under Svenska Ridsportförbundet i två år har Förbundsstyrelsen fattat beslut om att WE ska ingå som ordinarie gren under förbundet. – Vi har märkt ett ökat intresse från alla håll. Nu hoppas vi på att kunna växa och få igång både tävlings- och ridskoleverksamhet, säger Helena Wiklund, ordförande i WE-kommittén.

I Sverige rids WE med de tre delmomenten dressyr, teknik och speed. Helena Wiklund menar att grenen redan utövas av många ryttare i vardagen, utan att de tänker på det.
– WE handlar om att lära hästen att världen är föränderlig, att hantera vardagliga situationer med hästen på ett säkert sätt. Vi har ett mål att få flest utövare och jag brukar säga att det redan är uppnått, det är bara det att utövarna själva inte vet om att de håller på med WE.

Sportens framtid tror hon är ljus.
– Jag tror att möjligheterna är större än vad man tror. Det finns en annan acceptans nu och grenen har vuxit snabbare än vad vi trodde att den skulle göra. WE möjliggör samarbete över grengränserna, till exempel kan en mamma och dotter tävla i samma klass på lika villkor.

Tävlingssektionen har gett Helena Wiklund i uppdrag att sätta samman en ny WE-kommitté med en strategi och mötesplan. Tävlingssektionen tillsätter även Lotta Hamilton som stöd i kommittén under 2011.

Så går det till – Läs mer om Working Equitation

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons