Funktionsnedsättning och delaktighet – aktuella kurser


Kom ihåg att du kan söka Idrottslyftsmedel för dessa utbildningar.
Läs mer om Idrottslyftet här

Svenska Ridsportförbundet och Hästsportens Folkhögskola inbjuder till Funktionsnedsättning & Delaktighet Ledarutbildning steg 2,  den 11-13 oktober på Strömsholm.

Målet med utbildningen är att ge en grundläggande orientering av de olika funktionsnedsättningar, som är vanligast förekommande i ridning. Utbildningen är upplagd i block kring olika funktionsnedsättningar, där det sker en fördjupning i området jämfört med FU1. Utgångspunkten för kursen är hur respektive funktionsnedsättning påverkar ridningen och vad som är viktigt att veta och tänka på. Utbildningen genomförs fredag till söndag och består främst av teori, men även en del praktiska moment ingår samt grupparbeten. 
Anmäl här - sista anmälningsdag är den 18 september 2019.

Kursdeltagare ska vara medlem i en ansluten ridklubb och ha genomfört FU1 (eller tidigare HK1). Intyg skickas separat tillsammans med en kort beskrivning av egen erfarenhet av verksamhet för ryttare/kuskar med funktionsnedsättning, utbildning mm samt en kort beskrivning av klubbens verksamhet för ryttare/kuskar med funktionsnedsättning. Anmälan bindande. Intyg och eventuella frågor om kursen skickas till: Elin.jaderholm@ridsport.se.


Senast uppdaterad: 2019-08-08

Våra utbildningar

Botkyrka RS kärlek

Mer information och anmälan

Läs mer
basutbildningen

Basutbildningen

Läs mer
Ridlärare-och-häst

Hästsportens Folkhögskola

För dig som vill arbeta med att utveckla människor och hästar.

Läs mer

Samarbetspartner

Annons