Anita Johnsson, Louise Etzner jakobsson, Lena malmström, Carolin Rutberg, Felicia Grimmenhag och Kerstin Larsson Englund.
FOTO: Anna-Clara Pettersson

Årets para-satsning drar igång

2019-04-24

Våren är här och med den har det blivit dags att dundra igång den fjärde upplagan av ATG Hopp & Talang Para. Satsningen består av ett antal träffar där sex pararyttare får möjlighet att vässa sina sportsatsningar med kunskap, motivation, sammanhållning och kamratskap i resan mot mästerskap.

Under de två först åren fick två ryttare per år ATG Hopp & Talangs parastipendium. Förra året skruvade Svenska Ridsportförbundet och ATG på upplägget för att ge fler ryttare med mästerskap i sikte, möjlighet att utvecklas genom att mötas, utbyta erfarenheter och få kunskap. Upplägget påminner om det utvecklingsprogram som finns för dressyr-, hopp- och fälttävlansryttare inom ramen för ATG Hopp & Talang och syftet är att ge de här sex ryttarna extra stöd i sina satsningar mot Tokyo 2020.

- Genom ATG Hopp & Talang Para får vi möjlighet att lägga mer tid på att bygga lagandan och även ge ryttarna värdefullt stöd i de avsuttna delar ingår i en sportsatsning, säger landslagsledare Agneta Aronsson.

Den 10-11 juni är det dags för första träffen på Strömsholm. I samband med den kommer det även att arrangeras en aktivitet för fler pararyttare inom ramen för ATG Drömfond. Mer information om det kommer inom kort.

De ryttare som har ryms inom ATG Hopp & Talang Para är:
Ryttare 2019: Felicia Grimmenhag, Anita Johnsson, Carolin Rutberg, Louise Etzner Jakobsson, Lena Malmström och Kerstin Larsson Englund.

Tidigare år:
Ryttare 2018: Felicia Grimmenhag, Anita Johnsson, Carolin Rutberg, Louise Etzner Jakobsson, Lena Malmström och Kerstin Larsson Englund
Ryttare 2017: Anita Johnsson och Carolin Rutberg
Ryttare 2016: Felicia Grimmenhag och Eva Lundqvist

Kort om ATG Hopp & Talang Para 2019:
ATG Hopp & Talang är ett projekt inom ramen för Svenska Ridsportförbundets Ryttarutveckling på nivå 4. Frågor ställs till ATG Hopp & Talangs administratör Anna-Clara Pettersson på  annaclara@equiqlaris.se eller ansvarig för Ryttarutveckling Daniel Bergqvist, Svenska Ridsportförbundet, daniel.bergqvist@ridsport.se 

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons