Ryttarlicens

Ryttarlicens krävs från inbjudningstävling och uppåt.

För att kunna lösa licens första gången krävs att Du (eller målsman) har tagit Grönt Kort.

Observera att det endast går att lösa/förnya ryttarlicens via Tävlingsdatabasen:

Din licens registreras i Tävlingsdatabasen (TDB) och du får ett licensnummer, som du får behålla hela din tid som aktiv tävlingsryttare.

Licenserna har tre nivåer, för ryttare upp till 12 år, för ryttare/kuskar upp till 18 år och för ryttare/kuskar från 19 år och uppåt.
Licensen gäller året ut för ryttare som fyller 12 respektive 18 år.

För dem som tävlar sporadiskt går det att lösa endags/meetinglicens. Den licensen gäller för ett tävlingstillfälle.
Den kan lösas flera gånger under innevarande kalenderår.  Löser du fler endags/meetinglicenser kan du uppgradera för motsvarande åldersgrupps årslicens.
Oförbrukade endagslicenser ska gå att utnyttja kommande år, dock inte längre.
Endagslicens ligger endast till grund för uppgradering till fullständig licens det kalenderår den är betald.

Det finns även en internationell licens för dem som deltar i enstaka internationella tävlingar som kan lösas per tävlingstillfälle. Skulle ryttaren/kusken upptäcka att antalet internationella tävlingar kommer att bli fler än fem går det att uppgradera till en internationell licens.

Den internationella licensen är dyrare. De ryttare som startar internationellt blir fler och fler och dessa ryttares anmälningar/resultatrapporteringar hanteras av sportavdelningens tjänstemän. Denna manuella hantering tar stora resurser och motiverar därför en högre avgift för den internationella licensen.

Några grupper är undantagna från det åldersstyrda licenssystemet. Det gäller ryttare med funktionsnedsättning på lånad häst eller ponny, voltigörer och linförare, gymkhanaryttare, kuskar som tävlar upp till och med Lätt A samt distansryttare upp till och med 50 km. De får alla tävla på en lektionsryttarelicens. Lektionsryttare som tävlar på lektionshäst tävlar också med lektionsryttarlicens.

  • Olycksfallsförsäkring för licensierade ryttare - från den 1 januari 2015 omfattas licensierade ryttare av den gemensamma olycksfallsförsäkringen för samtliga medlemmar i Svenska Ridsportförbundets föreingar. Läs mer här

Sök licensierade ryttare i din klubb

Funktionen finns i Tävlingsdatabasen, under klubbens användarsida. Klicka på Våra medlemmar - Alla medlemmar och få en uppställning över de medlemmar som har löst licens för klubben/har konto i TDB.
Listan är sorteringsbar, på samma sätt som Betalningsöversikten. Man klickar på rubriken ovanför den kolumn man vill sortera, ytterligare ett klick ändrar från stigande till fallande ordning.


Senast uppdaterad: 2017-06-05
förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Samarbetspartner

Annons