Karin Söderqvist var bästa svensk på andra plats i enbetsklassen för häst med Lucas.
FOTO: Karolina Swärdh

Fina svenska framgångar på Ribersborg

2019-09-08

Malmö City Horse Driving på Ribersborg i Malmö avslutades med fina precisionsrundor av de svenska kuskarna. Andreas Sjöberg toppade i den internationella enbetsklassen för ponny medan Karin Söderqvist var bästa svensk på andra plats i enbetsklassen för häst. 

Norska Wenche Johannessen behöll greppet genom hela tävlingen i enbetsklassen för häst och vann på 106,89 straffpoäng. Men bäst i själva precisionsmomentet var svenske Johan Herner, som slutade på fjärde plats totalt. Karin Söderqvist var sjua i precisionen, men tack vare fin körning tidigare i helgen blev det en andraplats totalt. 

Andreas Sjöberg vann ponnyernas precision och därmed även hela klassen på 124,04 straffpoäng. Johny Sjödin var tvåa på 129,28 straff.

Segrare i övriga internationella klasser:
Ponny par: Hanna Holstein, Sverige
Häst par: Camilla Ahlberg, Sverige
Ponny enbet, children: Victoria Persson, Sverige
Ponny enbet, junior: Felix Strauss, Sverige
Häst enbet, young driver: Elise Strauss, Sverige
Parakörning: Arne Bjurling, Sverige

Fullständiga resultat

LÖRDAG

Succé för sportkörningens maraton på Ribersborg

Körning på toppnivå, solen som bara sken, hinder som fick massor med beröm, svenskt i topp i nationell klass och norskt i topp i internationell. Maratondagen på Ribersborg i Malmö hade allt.

Norges Wenche Johannessen fortsatte att köra superproffsigt i den internationella klassen. Hon vann maraton men har en hel hop duktiga kuskar hack i häl. Bland dem Karin Söderqvist med Lucas, Johan Herner med O’man och Camilla Lind med Arcantijn.

Wenche Johanessen (2)Norska Wenche Johannessen leder den internationella klassen. Foto: Lotta Gyllensten.

Banbyggare Kim Andreassen fick mycket beröm och det hela flöt på perfekt även om de mindre ponnyerna blev lite tagna av att det var så högt med vatten i vattenhindret.

I den internationella ponnyklassen tog Johny Sjödin och ponnyn Why Me kommandot direkt och den satsningen höll hela vägen. Ekipaget vann maraton och det betyder också ledning efter två avverkade grenar. Andreas Sjöberg är tvåa just nu.

Nationellt behåller Jens Larsson sin ledning från dressyren. Han var tvåa idag i maraton men har en god marginal till tvåan totalt så här långt.

Danmarks Alis Sögaard Jensen är på andraplats och Sara Blohm är trea.

Mycket folk hade sökt sig till Ribersborg, många hade aldrig sett en körtävling förut men när fyrspannskuskarna Fredrik Persson och Anton Lundström avslutade dagen med en egen match - då var publikintresset på tiopp.

Stor final i morgon söndag - allt kan hända!

Arrangörens hemsida 

Start och resultatlistor

Equisport sänder (maraton och precision)

 

FREDAG

Jens LarssonJens Larsson med Wittstein tog täten i de nationella kuskarnas tävling. Foto: Eva Österlund

Spännande dressyrdag på Ribersborg

Dressyren är avklarad på Ribersborg i Malmö - nu laddar kuskarna om för maraton. Norges enbetsstjärna Wenche Johannessen från Norge är i topp i den internationella tävling och idag, fredag överraskade unge Jens Larsson med att ta täten nationellt. Jens körde Wittstein, en häst som har ett fyrspannsförflutet hos både Tomas Eriksson och Axel Olin.

Karin SöderqvistKarin Söderqvist ligger tvåa i den internationella enbetsklassen för hästar, CAI2*-H1. Foto: Karolina Swärdh

Första dressyrdagen öste regnet ner över deltagarna men sportkörningskuskar är ju ett härdat folk och de presenterade alltså många fina körningar. Det är ett helt gäng svenskar tätt i hälarna på Wenche Johannessen. Bland dem Karin Söderqvist som ligger tvåa, Lena Elander är trea och Johan Herner som är femma.

Andreas SjöbergAndreas Sjöberg leder den internationella enbetsklassen för ponny. Foto: Karolina Swärdh

På ponnysidan är Andreas Sjöberg i ledning före Danmarks Lars Nielsen och trean Johny Sjödin som kör Karin Söderqvists VM-meriterade ponny Why Me.

Andra dressyrdagen var vädret lite bättre och och de flesta kuskar visade storform. Inte bara Jens Larsson, fina körningar även av tvåan Maria Henriksson och trean Peter Wennerström. Bland många andra.

Dagens mest spännande utmaning stod välkända elitkusken Ewa Nowen för. Hon skulle starta sin egen Avalon på Ribersborg. Fick ändra det. Hon skulle startat en lånehäst istället. Det smög sig. Lånehäst nummer två träffade hon i måndags. Valacken Amigo från Axel Olins stall. Tillsammans blev det åttonde ekipage i mål men marginalerna är pyttesmå.

Lördag är maratondag och här kan allt hända. Banbyggaren Kim Andreassen från Danmark presenterar sex tuffa hinder på samma område på Ribersborg där fälttävlans terrängprov en gång avgjordes.

Hindren är fina, inte speciellt lätta och det är riktigt mycket vatten i vattenhindret. Det här blir spännande.

Fredrik Persson6 160716 RT

Sportkörning i media

Följ vad som skrivs

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons