Therese Viklund och Viscera bästa svenska ekipage i Waregem.
FOTO: eventingphoto.com

Svensk andraplats i Nation Cup

2019-09-21

Sverige behöll andraplatsen efter den avslutande terrängen vid Nations Cup-fälttävlan i Waregem, Belgien. Det blev en del tidsfel men alla ryttarna i svenska laget var felfria på hinder.

SÖNDAG

Tyskland vann överlägset på 106,5 straff, före Sverige på 131,0. Drygt två poäng skiljde sedan till trean Frankrike på 133,2.

Ingrid Klimke, Tyskland vann individuellt på sin dressyrpoäng. Bästa svensk blev Therese Viklund på en fin åttondeplats. Victoria Carlerbäck slutade som nittonde, Hanna Barg på plats 24 och Ludwig Svennerstål på plats 26.

Sista omgången av Nations Cup rids i Boekolo, Nederländerna den 10-13 oktober.

Länkar och resultat

LÖRDAG

Sverige avancerade till andra plats efter banhoppningen i Nations Cup-fälttävlan i Waregem. Mindre än två straffpoäng skiljer till ledande Tyskland och morgondagens terrängritt blir spännande! Arrangören sänder direkt på sin hemsida.

Therese Viklund på Viscera var felfri i hoppningen och avancerade till fjärde plats. Även Hanna Berg på Quite Survivor och victoria Carlerbäck på Zlatan var felfria, Hanna ligger på tionde plats och Victoria på placering 26. Ludwig Svennerstål på Box Leo hade en bom ner och ligger på placering 40.

Individuellt behåller Ingrid Klimke ledningen efter en felfri banhoppning.

Terrängen börjar 13.00 imorgon och sänds direkt på arrangörens hemsida.

FREDAG

Tyskland har inte helt oväntat tagit ledningen efter dressyren i Nations Cup-fälttävlan i belgiska Waregem. Frankrike ligger tvåa och Sverige på tredje plats inför lördagens banhoppning.

Regerande Europamästaren Ingrid Klimke, Tyskland leder individuellt. Bästa svenska ryttare är Therese Viklund på Viscera som ligger sjua.

Under lördagen är det banhoppning och på söndag avgörs tävlingen med terrängritt, som sänds direkt på arrangörens hemsida.

TORSDAG

Det är svensk ledning efter att första hälften av lagryttarna ridit dressyr vid Nations Cup-fälttävlan i Waregem, Belgien.

Med ett tiotal ryttare kvar i dagens startfält leder Therese Viklund på Viscera med 27,3 straffpoäng. Även Hanna Berg på Quite Survivor gjorde en fin dressyr och ligger just nu sjua på 29,9 straff.

Efter två ryttare leder Sverige lagtävlingen på 57,2 straff, före Tyskland 58,00 och Frankrike på 60,90.

Fredag rids resten av dressyren, Victoria Carlerbäck på Zlatan startar 11.36 och Ludwig Svennerstål på Box Leo 15.46.

Henrik Adnervik på Empero rider individuellt i klassen och startar torsdag eftermiddag.

Onlineresultat

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons