Malin Petersen hade en framgångsrik helg i Sopot (arkivbild).

Fyrstjärnig seger för Malin Petersen

2019-09-08

Malin Petersen slog till med seger i lång fyrstjärnig fälttävlan i Sopot, Polen, med hästen Editha. Flera andra svenska ryttare var också högt placerade i de olika klasserna.

Malin Petersen och nioåriga stoet Editha inledde med en fin dressyr på 27,1 straffpoäng. Ekipaget fortsatte med felfritt på hinder i både terräng och banhoppning. Med endast 7,6 straffpoäng för tiden i terrängen landade ekipaget på 34,7 straffpoäng totalt. Det innebar en säker seger framför danska Peter T Flarup på Frankie med 40 straffpoäng.

Det blev en fin placering även med Malins andra nioåring, valacken Charly Brown som tog hem femteplatsen med 46,4 straffpoäng. Linda Algotsson var placerad sexa med Fair Spot på 46,8 straff.

I den korta fyrstjärniga klassen var Katrin Norling bästa svensk på tredje plats med Fernando-Ukato. Anna Freskgård var sexa i samma klass med Techno.

Linda Algotsson startade också flera hästar under helgen och red sjuåriga framtidslöftet Connie Pop till en tredjeplats i kort trestjärnig klass.

I den tvåstjärniga klassen placerade sig Karolina Stenfeldt på andra plats med Fred Astaire och på åttonde plats med Sammy Davis.

Resultat

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons