Vinnarlaget från Hermanstorps Kör o Ridklubb.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Hermanstorp KoRK vann lag-SM i fälttävlan

2019-08-11

Det blev en del omkastningar i resultatlistan när lag-SM i fälttävlan avgjordes med terrängritt på söndagen. Till slut var det Hermanstorps Rid o Körklubb som bärgade guldmedaljerna för häst, Norrvidinge Ryttarsällskap vann ponnyklassen.

I det segrande laget red Sandra Gustafsson/Kaminskij, Karolina Stenfeldt/Sammy Davis, Helena Pixsjö/Victory Arch och Malin Kjellström/Viol. Lagledare har varit Anne Persson och Herdis Pixsjö.

Föreningen Mantorpsryttarna tog silver och Stora Wäsby Fältrittklubb, som ledde inför terrängen, tog till slut brons.

Norrvidinge_500Norrvidinge Ryttarsällskap tog SM-guld för ponny. Svemska Ridsportförbundets huvudsponsor Folksam står bakom de fina guldtäckena.

Ponnylaget från Norrvidinge Ryttarsällskap ledde inför terrängen och för ryttarna fortsatte framgångarna på söndagen. I laget red Maria Svensson Hultstein/Jolly Flip Flop, Alma Fallbrink/Kulltorps Molly och Ida Nilsson/Gryets Pontiac. Lagledare var Leif Svensson.

Det blev silvermedaljer för Ekenässjöns Hästsportklubb och hemmasupportrarna kunde jubla åt SM-brons..

Arrangören Rid och Körsällskapet Sporren har fått massor av beröm för hela evenemanget, såväl själva tävlingen som organisation och service. Tävlingsområdet är väl samlat och naturbruksgymnasiets lokaliteter erbjuder praktiska lösningar för boende, servering och toaletter.

Horsejump_1200Ett av många fina hinder på SM-banan.

Terrängbanan har fått ett lyft med utökad mark och en del nya hinder. Banbyggarna Thomas Jörgensson och Kenneth Magnusson ställde en rad varierade frågor med olika hindertyper och kombinationer.

En riktig utmaning blev det veckan innan tävlingen när området dränktes i ett skyfall och en betydande del av underlaget på hoppbanan helt enkelt spolades utanför banan. Efter ett gediget ”hästjobb” kunde banan återställas.

Resultat

Folksam_900Efter ett gediget arbete kunde hoppbanan återställas efter förra veckans skyfall.

Stora Wäsby leder lag-SM i fälttävlan

Stora Wäsby Fältrittklubb leder lag-SM i fälttävlan för häst och Norrvidinge Ryttarsällskap leder ponnyklassen efter dressyr och hoppning. Den avgörande terrängen rids söndag, med start kl 09.00..

I Stora Wäsbys lag rider Emma Rödén/Crocket, Elin Bjurfors/Sammy deluxe, Emelie Berg/Happy Hour af Björnklo, Smilla Hjalmarsson/Jagular Pooh och Filippa Ljungberg/Kool Bouncer.

På andra plats ligger Hermanstorps Kör o Ridklubb och på tredje Dagstorpsortens Ryttarförening.

Emma Rödén ligger på tredje plats individuellt. Katrin Norling leder klassen, före Karolina Stenfeldt.

I Norrvidinge Ryttarsällskap rider Maria Svensson Hultstein/Jolly Flip Flop, Alma Fallbrink/Kulltorps Molly och Ida Nilsson/Gryets Pontiac.

Även här ligger Hermanstorps Kör o Ridklubb på silverplats, före Föreningen Mantorpsryttarna.

SM-medaljer för fälttävlanslag ska fördelas

Till helgen avgörs året Lag-SM i fälttävlan hos Rid och Körsällskapet Sporren i Blekinge. 23 ponnylag och 8 hästlag kommer till start, inte riktigt lika många som förra året.

2018 vann Hässleholms Hästsportförening lag-SM för häst och Hofors Ridsällskap för ponny. Inget av lagen finns på plats för att försvara sin titel.

För båda SM-klasserna gäller att lagen får ha max 5 ryttare, de tre bästa räknas. Hästklassen avgörs i CNC2*, ponnyekipagen rider P80 eller P90 och lagen måste ha ryttare med i båda klasserna.

Tävlingen börjar på fredag med dressyr, som fortsätter lördag då det också är hoppning. Lag-SM avgörs under söndagen med terrängen för alla klasser.

Arrangörens hemsida

Startlistor och resultat

SM-regler

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons