OS-platser på spel i Tryon

VM handlar inte bara om ära och medaljer för de olympiska grenarna, det står även platser till OS i Tokyo på spel.

Kvalreglerna på VM för de tre olympiska grenarna dressyr, fälttävlan och hoppning är lika. De sex främst placerade lagen i respektive gren är kvalade till OS 2020 i Tokyo.
Japan har en plats som värdnation och behöver inte kvala. Nytt för OS 2020 är att nationslagen i de tre grenarna innehåller tre ryttare, och allas resultat räknas.

För de västeuropeiska nationer (North Western Europe och South Western Europe) som inte är bland de sex bästa i Tryon, USA, finns olika vägar att gå vidare.

Hoppning - på EM i augusti nästa år finns tre platser. Den nation som vinner FEI Jumping Nations Cup Final 2019 kvalar till OS.
För de nationer som inte kvalar med lag finns några individuella platser i hoppningen. Västeuropa har sammanlagt fyra platser, men varje nation kan bara få en plats.
Totalt 20 lag med 60 ryttare + 15 individuella platser.

Dressyr - på EM i augusti nästa år finns tre platser.
För de nationer som inte kvalar med lag finns några individuella platser i dressyr. Västeuropa har sammanlagt fyra platser, men varje nation kan bara få en plats.
Totalt 15 lag med 45 ryttare + 15 individuella platser.

Fälttävlan - på EM nästa år finns två platser. Den nation som vinner FEI Eventing Nations Cup Final 2019 eller toppar tabellen efter säsongen i det fall det inte blir någon final, kvalar till OS.
För de nationer som inte kvalar med lag finns några individuella platser i fälttävlan. Västeuropa har sammanlagt fyra platser, men varje nation kan bara få en plats.
Totalt 15 lag med 45 ryttare + 20 individuella platser.

Ridsporten är indelad i sju grupper hos det internationella ridsportförbundet, FEI, som alla har olika kvalregler. Vill du veta mer finns kvalreglerna till OS i Tokyo HÄR

Paralympics och ridsporten

På VM i USA kvalar de tre bäst placerade nationerna till Paralympics i Tokyo 2020 med lag om fyra ryttare. Japan som värdnation är också kvalat.
Övriga nationer och aktiva kvalar enligt rankinglistor fram till 31 januari 2020. HÄR hittar du kompletta kvalregler 

Både för OS och Paralympics är det nationen som kvalar, det finns inte personliga platser. Både för OS och Paralympics gäller att hästar och ryttare måste uppfylla de formella kraven på kval för att bli aktuella för en OS- eller Paralympicsplats.


Senast uppdaterad: 2018-09-13
weg_Tryon2018_Poster

Arrangörens hemsida

Läs mer
banner_vm2

Res med Equi Tours

Boka din resa här
maria-wallberg-svt-media

Biographies

Mediaguide

Annons