Johan Lundin och Johnny Cash startar inte på VM
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Fälttävlan tappar ett VM-ekipage

2014-08-24

Med bara dagar kvar till start tappar fälttävlanslaget ett av VM-ekipagen. Under precamp i Frankrike har Johnny Cash, Johan Lundins häst, blivit halt och ekipaget måste avstå VM.

Fälttävlanslaget är på precamp inför årets VM där första start går på torsdag i Haras le Pin utanför Caen. Hästarna har stått under uppsikt av landslagsveterinär Lisa Lidbeck som både följt träningen under dagarna och sett hästarna trava upp varje dag.

- Johnny Cash har sett väldigt fin ut hela veckan vi varit här, vi blev alla förvånade när hästen visade hälta när vi travade upp dem på lördagskvällen, säger Lisa Lidbeck.
Efter undersökning med portabelt ultraljud visade det sig att den lilla svullnad Johnny Cash visade beror på en blödning i ett ligament i karleden på vänster framben.

Johan Lundin är naturligtvis besviken över den uteblivna VM-starten.
- Vi har haft en jättebra säsong och förberedelserna har gått helt enligt den plan vi gjorde i början på säsongen. Vi har gjort de tävlingar vi tänkt och Johnny Cash har motsvarat förväntningarna, både på till exempel Badminton och nu senast i Malmö. Precampen var en optimal slutlig förberedelse, säger en bedrövad Johan.
Men hästens hälsa måste gå i första hand och för Johan Lundin är det nu inte annat att göra än att vända transporten och åka hem till Sverige igen.

Fälttävlanstruppen med ryttarna Johan Lundin, Malin Petersen, Anna Hilton och Ludwig Svennerstål har tillsammans med landslagstränarna Jan Jönsson, Maria Gretzer och Elisabet Lundholm varit samlade för precamp i Frankrike.

Precampen har varit en blandning av roliga aktiviteter för att bygga laganda, träning och dagliga hästbesiktningar av landslagsveterinären berättar förbundskapten Staffan Lidbeck.
- Vi samlades i onsdags och hade terrängträning på torsdagen. Johnny Cash såg helt fantastisk ut, säger han.
På fredagen hade truppen ett dressyrpass och på lördagen stod banhoppning och dressyrpass på programmet.

Precampen fortsätter under söndagen med programridning och en liten banhoppning innan det är dags för truppen att flytta in i VM-stallarna på Haras du Pin.

WEG VM 2014 Normandie

Arrangörens hemsida

Läs mer
Och över alltihop bevakar TV varje rörelse på banan

TV-tider

SVT och Horse1
resultattavlaNV

Resultat WEG 2014

Så gick det
facebookinstagramtwitter

Extra allt

Snabba nyheter, fler bilder, kommentarer från de svenska deltagarna... Följs oss på våra

Sociala medier
Pressträff med Sylve Söderstrand efter klassen

Media/Biografier

Biographies

WEG 2014 i media

Annons