Paulina Lundgren och Barbie visar stil på Sugar Cup-banan på Ribersborg.
FOTO: Victoria Johansson

Fälttävlans framtid på plats

2014-07-31

På söndag kommer fälttävlans framtid, finalisterna i Sugar Cup, till Ribersborg.

Nära 100 unga ponnyryttare i åldrarana mellan 8 och 18 år har deltagit i årets Sugar Cup.
Alla har de tränat på att hoppa – låga, trevliga hinder under kunnig ledning. Alla har de övat på att rida i rätt tempo, med rätt balans och riktig position. Alla har de upptäckt glädjen i att rida sin ponny i terrängen – och att klara att göra det säkert.
Nu kommer de 30 bästa ekipagen till MCHS på Ribersborg.

Korta fakta om serien:
SUGAR CUP är en träningsserie i terrängridning med stilbedömning
SUGAR CUP är öppen för alla barn och ungdomar på alla ponnyer
SUGAR CUP rids på alla fälttävlans typhinder – max 60 cm höga
SUGAR CUP är först träning och därefter uppridning med stilbedömning
SUGAR CUP startades av Pernilla och Ted Velander 2009
SUGAR CUP har under 2014 ridits i nio distrikt i södra och mellersta Sverige

Vid två semifinaler, i Örebro och Flyinge, har de 40 ponnyekipagen med högst stilpoäng tagits ut till final.
Finalen i SUGAR CUP 2014 rids på Ribersborg, söndagen den 3 augusti.

Finalen i SUGAR CUP rids över en ca 1 000 m lång bana med 10 små typhinder: miniatyrer av de internationella klassernas stora terränghinder, designade och byggda med suverän finish av Daniel Trygg, Joakim Ek och Pelle Magnusson, tävlingsledare på Malmö City Horse Show.

Finalen i SUGAR CUP 2014 stilbedöms av Alexandra Larsson, B-tränare i fälttävlan och Ted Velander, C-tränare i fälttävlan.

Finalen rids på Ribersborg, söndag 3 augusti med start 9:30 och beräknat slut 13:00. Prisutdelning blir det inne på stora huvudarenan.

Paulina och Barbie - världens team
Först var det nog namnet hon föll för.
Nu är de båda världens team: Gotlandsrusset Barbie, 14 år och 128 cm, och Paulina Lundgren från Malmö, 11 år om en vecka.
I semifinalen för Södra Sverige i SUGAR CUP 2014 för några veckor sedan var Paulina och Barbie bäst av alla med 8,4 i stilpoäng för sin terrängrunda. Nu startar de i 2014 års final, på söndag förmiddag, på fältet bredvid hopparenan på Ribersborg.

Paulina har ridit på ponnyridskola sedan hon var två. När hon fyllde fem fick hon börja på Klagshamns Ryttarförening. För tre år sedan fick hon sin första egna ponny.
Det var Barbie, gotlandsrusset med den ljusa manen som är ganska snäll, men också kan bocka och göra lite som hon vill emellanåt.
Barbie var en present från mormor och morfar som bor på en gård utanför Eslöv, nära Blommeröd, och som alltid har haft hästar. Det är också mormor och morfar som alltid ställer upp och hjälper till och kör när Paulina och Barbie ska till träning – när mamma jobbar och inte kan komma ifrån.

Paulinas intresse för att rida i terrängen kommer säkert från mamma Jeanette Lundgren som själv har ridit fälttävlan.
- Jag tycker att terrängträning gör ridningen mer komplett, säger Jeanette. Man blir en mer allsidig ryttare.
Steget till full tävling i fälttävlan är däremot alldeles för stort för ett barn på en liten ponny, anser Jeanette Lundgren.
- Det var därför vi ville prova på att rida Sugar Cup, säger hon. Och utan den här träningen skulle Paulina aldrig ha blivit redo att rida fälttävlan.

Paulina Lundgren och B-ponnyn Barbie har i år gjort åtta träningsomgångar i SUGAR CUP. Vid semifinalen för Södra Sverige fick Paulina och Barbie stilpoängen, 8.3. På söndag startar de i årets final av SUGAR CUP på Ribersborg.förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Samarbetspartner

Annons