Peter Ljungberg och Wheeling Eldorado VM i Aachen 2006
FOTO: Roland Thunholm

Fyra svenska reiningryttare till WEG

2010-09-05

Sveriges Reining Team är nominerat till WEG, World Equestrian Games, och truppen innehåller fyra namn. Det är Fredrik Thomsson, Mona Göransson, Helene Hokkanen och Isabell Silverstolpe. Reining är först ut under VM och förstakvalet rids redan första dagen, den 25 september.

Westerngrenen reining är ansluten till FEI och därmed också till Svenska Ridsportförbundet. I praktiken innebär det att förbundet hjälper till med anmälan till internationell tävling och att reiningen i övrigt finns hos Westernförbunden. Det svenska reiningteam åker på egen bekostnad till World Equestrian Games i Lexington, Kentucky USA, men i mycket gott och nära samarbete mellan Swedish Reining Horse Association (SRHA) och Svenska Ridsportförbundet, har nu de svenska ryttare som kvalificerats sig, blivit nominerade till VM.

Ryttarna är: 

Fredrik Thomson, 36 år, LTE 133 000 USD. Huvudtränare på Nedpoint Quarterhorses i Oklahoma. USA. Fredrik har en lång erfarenhet och vunnit titlar på EM, AQHA World Show, APHA World SHow och varit finalist på flertalet stora NRHA tävlingar. Han var med i det svenska reininglandslaget redan i Aachen 2006 där han fick tävlingens näst högsta poäng med lagets reservhäst.

Mona Göransson, 43 år, LTE 5.655 USD. Mycket framgångsrik och välkänd svensk ryttare och tränare med verksamhet i Värmland tillsammans med sin make: Quarterhillranch. Mona har lång och gedigen erfarenhet som tävlingsryttare och vunnit flertalet stora tävlingar i Sverige och Europa. Mona vann också båda Championtitlarna i årets FEI tävling i Sverige.

Helene Hokkanen, 34 år,  LTE 1.646 USD.  Ryttare och tränare med lång arbetserfarenhet hos olika amerikanska tränare i USA sedan 2003. Sedan 2010 med egen verksamhet i Sverige tillsammans med sin make; Hokkanen Performance Horses. Helene blev Reserv Champion i årets FEI tävling i Sverige.

Isabell Silverstolpe, 20 år, LTE 6.104 USD. Verksam i USA sedan 2008 och rider som Non-pro med flertalet titlar från stora NRHA, AQHA och APHA tävlingar i USA, bland annat APHA World Champion i Freestyle Reining 2009. Isabell har vunnit ett flertal Reserv Champion titlar från FEI tävlingar i USA och Europa. Isabell har ridit EM 2007, 2008 och 2009 med goda resultat och en Championtitel.

 

Fakta, mer information och tidsprogram

 

ALLTECH-FEI-WEG-2010

Startlistor och resultat

Resultat Online

FEI TV sänder live från VM

fei_tv_large

Se ridsport live online!

FEI TV

Läs mer om VM

Tidsprogram med mera hittar Du på

Arrangörens hemsida

Våra VM-sponsorer

Volkswagen

GPA

Stort Tack!
EquiTours

Equi Tours -ridsportens resebyrå till VM

Equitours arrangerar resor tillridsportens evenemang! Läs mer på

Equi Tours hemsida

VM i media

Se fler nyheter

Annons