Tinne Vilhelmson-Silfvén och Patrik Kittel är båda klara för OS i London.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Första ryttarna klara för OS

2012-05-09

På onsdagen meddelade SOK, Sveriges Olympiska Kommitté, att de två första svenska ryttarna är klara för OS. Det är Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson-Silfvén som får de första åtråvärda London-biljetterna.

Nu gäller det för förbundskapten Bo Jenå att hitta ytterligare två stabila ryttare. Tredjeryttaren kommer att få starta i det svenska laget vid OS i London. Fjärderyttaren får vända. Men denna ryttare får chansen att rida en internationell tävling på vägen tillbaka.

Vägen till London och OS för dressyrryttarna går via en rad platser i Europa. Eller vad sägs om Mannheim, Tyskland, Radzionkov, Polen, München, Tyskland, Wiesbaden, Tyskland, Lingen, Tyskland, Rotterdam, Holland, Aachen, Tyskland och Falsterbo, Sverige.

Sverige och förbundskapten Bo Jenå ställer ett mycket starkt lag på fötterna till den femstjärniga dressyren München, trots att det inte är någon lagtävling. Det blir OS-ryttarna Kittel och Vilhelmson-Silfvén tillsammans med Minna Telde och Rose Mathisen. Samma helg rider Charlotte Haid Bondegaard i Hamburg.

- Jag väljer bland hästar och ryttare som har en stadig poängkurva, berättar Jenå.
Han har två stabila ryttare att bygga laget kring. Det är Patrik Kittel med Watermill Scandic HBC, som toppade fjolårssäsongen med en bronsmedalj på EM och Tinne Vilhelmson-Silfvén med Don Auriello.

Scandic har en imponerande stam, efter Tinnes Solos Carex, OS i Hongkong och Amiral, OS i Atlanta med Kyra Kyrklund och OS i Sydney med Pether Markne.
- Han är igång och tränar bra, berättade Patrik Kittel under Reem Acra FEI World Cup-finalen i ´s-Hertogenbosch.
Tinnes Don Auriello som till vardags kallas Anton togs emot mycket väl av domarna vid världscupfinalen.

Tinne och Patrik har fördelen att ha extrahästar som kan göra ett bra jobb. Om det värsta skulle hända.
- Jag satsar på Anton. Han är min säkraste häst just nu, förklarade Tinne efter världscupfinalen.
Där visade hon en ny spännande kür.

Tinne och WivekaTinne Vilhelmson-Silfvén och Svenska Ridsportförbundets Sportchef Wiveka Lundh.

OS-dressyren är verkligen het. Charlotte Dujardin, Storbritannien, med Valegro gjorde en lysande uppvisning i det olympiska Grand Prix Special-programmet vid tävlingarna i Hagen, Tyskland och noterades för rekordpoäng.

Rose Mathisen och Bocelli gjorde säsongsdebut i Hagen och visade god form. Dessutom gjorde Alexander Matthias Rath väldigt fina uppvisningar med stjärnhästen Totilas.

På vår OS-sida finns fakta, regler och texter om ridsporten och OS 2012 – Klicka HÄR

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons