Våra sponsorer

Är du intresserad av att stödja svensk ridsport?

Kontakta Ellen Mattsson, ansvarig för sponsring och partnerskap, Ellen.Mattsson@ridsport.se

Här följer en lista på företag som valt att stödja ridsporten, med en kort beskrivning av samarbetet med Svenska Ridsportförbundet.
Klicka på respektive logga för att nå företagets hemsida.
 

Huvudsponsor

Folksam_logo_tagline

Folksam - Ridsportens försäkringsbolag
Folksam är från den 1 januari 2016 Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor i ett långsiktigt samarbete.  Folksams satsning på ridsporten omfattar alla verksamhetsområden inom förbundet, och lägger extra stor vikt på utveckling av unga ryttare och ungdomsledare i kombination med att verka för att öka kunskapen om hästar, god hästhållning och skadeförebyggande åtgärder. De viktiga nycklarna till framtidens ridsport.

Folksams styrka är mångårig kunskap inom hästförsäkring och skadeförebyggande tester och råd. De erbjuder försäkringar för allt kunden bryr sig om, till exempel barn, hundar och hem.  Som medlem i Ridsportförbundet erbjuds en förmånlig hemförsäkring med möjlighet till samlingsrabatt på övriga försäkringar. Från januari 2017 är även alla medlemmar olycksfallsförsäkrade hos Folksam.
Samarbetsavtalet innebär också att Folksam har titelsponsorskapet för laghoppallsvenskorna, Folksam Elitallsvenska och Folksam Ponnyallsvenska.

Som kundägt företag är det naturligt att Folksam engagerar sig i sina kunder. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam, som också är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Folksams vision är att alla kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld.
Folksam har ett långvarigt och stort engagemang inom idrotten och försäkrar 9 av 10 som idrottar, genom samarbete med svensk idrott som försäkringsgivare, skadeförebyggare och partner.

Förbundssponsor

 

ATG_Horse_primary_120ppx_PNG

ATG
ATG är det enda spelbolag som har tillstånd att bedriva spel på hästar i Sverige. ATG ägs av trav- och galoppsporten och därmed finns inga privata vinstintressen inblandade. Det betyder att hela överskottet går tillbaka till hästsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel och tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. All svensk hästsport gynnas av spelet via ATG då en del av överskottet går till övergripande insatser för hästnäringen via Hästnäringens Nationella Stiftelse. Dessutom ges ett årligt bidrag till Stiftelsen Hästforskning.

Saab_hemsida

Saab
Svensk dressyr får en egen grensponsor när Saab går in som förbundssponsor till Svenska Ridsportförbundet.
Samarbetet innebär bland annat att parterna ska verka för att öka intresset för ridsporten i Sverige och att öka antalet medlemmar hos Svenska Ridsportförbundet. För Saab är ridsporten en intressant partner och hoppas med samarbetet öka intresset för teknik hos framförallt unga kvinnor.

Granngårdenwebb

Granngården

Butikskedjan Granngården har ett brett sortiment för alla som lever ett jordnära liv och de senaste åren har företaget satsat för att utveckla sitt utbud för häst och ryttare. Granngården och Svenska Ridsportförbundet har ett brett samarbete som bland annat inkluderar Granngården Riksmästerskap i hoppning för ponny och häst.  

Granngården är särskild partner till svenska hopplandslaget.  

Officiell sponsor

NCH_1  

 

Nordic Choice Hotels är en av Nordens största hotellkoncerner med 190 hotell och 13 000 anställda i Norden och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort Hotel, Quality Hotel och Clarion Hotel, samt 20 fristående hotell. Samtliga hotell är miljöcertifierade enligt ISO 14001. Svenska Ridsportförbundets medlemmar erhåller upp till 20% rabatt vid bokning via länken nedan:
https://www.nordicchoicehotels.se/kampanjer-och-erbjudanden/ridsport/

 

 

Grensponsorer/Partners

 

Resia_452x156px_NY
Resia

Resia är en av Sveriges största resebyråkedjor med butiker i Sverige och onlineförsäljning i Skandinavien. Resia är Svenska Ridsportförbundets resebyrå och officiell partner till förbundet.

På Resia kan kunder boka både semester-, affärs-, och konferensresor över hela världen. Såväl i butik som on line. I 40 år har Resia arbetat med att förverkliga resedrömmar, oavsett om det rör sig om en semesterresa till andra sidan jorden eller en affärsresa till Stockholm. Den service och kompetens som Resia står för i varje kundmöte har bidragit till att företaget sedan 1974 har vuxit från en resebyrå i Alingsås till en resekoncern med drygt 400 anställda och en omsättning på fyra miljarder kronor. Idag har Resia branschens största samlade kompetens inom resor och säljer ungefär en miljon resor om året.
Resia erbjuder företag/sponsorer konsultation avseende sitt företags resande. Kontakta Maria.holtstrand@resia.se eller ring 033-229070033-229070  nästa gång du önskar planera en affärs eller gruppresa.

LRF_RIKSLOGOTYP
Lantbrukarnas Riksförbund
LRF ska bidra till att skapa förutsättningar för uthålliga och konkurrenskraftiga företag och utveckla livs- och företagsmiljöer på landsbygden.

Svenska Ridsportförbundets samarbetsavtal med LRF erbjuder bland annat föreningar anslutna till Svenska Ridsportförbundet att teckna ett el-avtal med Scandem via LRF Samköp.

Anslutna föreningar kan också till reducerat pris få hjälp av LRF Konsult med en ekonomisk analys av verksamheten via "Ridskolekollen".

 

Officiella leverantörer

 

Equi logga_NY
Equi Tours
Equi Tours är landets största arrangör av resor med inriktning på hästsport! 
Tillsammans med Ridsportförbundet arrangerar Equi Tours årligen resor till några av världens största arrangemang inom hoppning, dressyr och fälttävlan. Dessutom arrangerar Equi Tours resor till trav- och galoppevenemang, studieresor och ridresor. Equi Tours har kontakter över hela världen och samarbetar med en rad svenska organisationer inom sport och avel. Därför kan de också ge sina resenärer tillgång till upplevelser och kunskap som ingen "vanlig" researrangör kan erbjuda.

neh_logga

NeH
NeH är ett profilföretag som sedan 1964 försett förbund, organisationer, företag och föreningar med allt som behövs inom profilering och marknadsföring.
NeH tar fram kläder och profilprodukter till Svenska Ridsportförbundets landslag, supportrar, tjänstemän och distrikt.
Produktbredden och deras egen produktion gör NeH oslagbara när det gäller att leverera snabbt med hög kvalité och till rätt pris.

 

Animo
Animo

Det italienska företaget Animo förser de svenska landslagsryttarna med ridkavajer.

Animos kavajer är sydda i ett speciellt tyg, avpassat för en ryttare som är i farten hela dagen, och de känns fortfarande fräscha efter en svettig ritt. Animo står för förnyelse, teknik och design till 100 procent Made in Italy.


equilounge
The Swedish Equilounge

The Swedish Equilounge, en mötesplats för dig som följer med på de stora mästerskapen.

 

Krafft_2017

Lantmännen KRAFFT AB
Lantmännen KRAFFT AB, Sveriges största leverantör av hästfoder, sponsrar tävlingen KRAFFT Young Rider Cup i Gothenburg Horse Show 2017. Tävlingen riktar sig till ungdomar mellan 16-21 år som genom fem olika kvaltävlingar under säsongen kan ta sig till finalen i Scandinavium i Göteborg.

 

Horseware-logga

Horseware
Horseware grundades 1985 på Irland. Idag är Horseware ett globalt företag som är marknadsledande i flertalet länder. Horseware tillverkar hästtäcken för alla årstider med stora krav på kvalitet och funktion. Horseware garanterar att produktion av deras produkter sker i enlighet med FN:s allmänna förklaring om mänskliga rättigheter och arbetsrättsliga frågor. Horseware har också ett djupt förankrat hållbarhetsfokus i sin produktion.
Horseware är officiell leverantör till Svenska Ridsportförbundet. Utgångpunkten i samarbetet är att skapa bästa möjliga förutsättningar för hästens välmående, baserad på kunskap, beprövad erfarenhet och aktuell forskning.

 


Senast uppdaterad: 2019-09-05

Samarbetspartner

Annons