FOTO: Mikael Sjöberg

ÄNTLIGEN! – ridsporten friskvård

2018-01-15

På måndagen kom äntligen det besked vi väntat på så länge – ridsporten klassas friskvård. Beskedet kom i ett pressmeddelande från Skatteverket.

Svenska Ridsportförbundet har drivit opinion i frågan i över 20 år och kallat det hela den ”sjukaste friskvårdsfrågan” vid flera tillfällen. Inför valet 2014 kom väldigt positiva signaler i frågan utan att något konkret hände, men nu är det alltså klart.

– Så länge en förmån i form av friskvårdsbidrag är av ett mindre värde, 5 000 kronor, ska det betraktas som en skattefri personalförmån. Det här innebär till exempel att den som spelar golf eller tar lektioner på ridskola kan använda friskvårdsbidrag till det, säger Pia Blank Thörnroos, jurist vid Skatteverket i ett pressmeddelande.

- Det här en fråga vi arbetat med så länge, säger Kicki Ronnerberg Bäckman, verksamhetschef Förbund och samhälle på Svenska Ridsportförbundet.
- Dels för att ridsport både är en bra motion men också för att hästen och stallmiljön kan ge ro i vårt stressade samhälle, det är bra både för kroppen och knoppen, men också för att vi ser det som en ren rättvisefråga. Varför ska just vissa idrotter, däribland ridsporten, uteslutas från friskvården.

Siffror visar att runt 1 miljon är intresserade av ridsport och runt en halv miljon rider regelbundet. Av dem finns 153 000 som medlemmar i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Samarbetspartner

Annons