Malina Baryard Johnsson och Butterfly Flip.
FOTO: Posten

Hästsport på nya frimärken

2011-08-23

På torsdag den 25 augusti är det premiär för Postens nya frimärken med hästmotiv. I ett häfte med tio frimärken och fem olika motiv presenteras trav, hoppning, ponnygalopp, dressyr och fälttävlan.

Utgångspunkt för frimärksutgåvan var att uppmärksamma hästar. Men hästsport är inte enbart hästar utan ett uttryck för människans och hästens gemensamma ansträngningar ute på banan.

Malin Baryard Johnsson och Butterfly Flip representerar hoppning, Briar med Jan Brink är dressyrekipaget medan Hannes Melin och Gaston KLG visar fälttävlan.

På travfrimärket ses Stig H Johansson med hästen Victory Tilly och jockeyn Ebba Stigenberg med Norrskenets Grim illustrerar ponnygalopp.

Frimärkena har utformats av Norbert Tamas efter fotografier av Roland Thunholm, Thomas Blomqvist och Lars Odin. Lars Sjööblom och Piotr Naszarkowski graverade och tryckningen gjordes i ståltryck och offset.

Valören är för inrikes brev och häftet med tio frimärken kostar 60 kronor. Häftet kan från den 25 augusti köpas hos Postens ombud runt om i landet och från Posten Frimärkens Kundservice, pf.kundservice@posten.se

 

Frimärken  Foto: Posten

   
StrömsholmsHästmuseum

500 år av historia

Öppet varje dag i din mobil

Bilda en förening

Funderar Ni på att bilda en ridklubb? Så här kommer ni igång!

Läs mer
kastenman-iluster5

Jubileumsgalleri

1912-2012

Besök vårt galleri

Samarbetspartner

Annons