Ridsporten i Sverige

Välkommen till Svenska Ridsportförbundet och Vår Ridklubb

Vår Ridklubb är ett material som ger tips och vägledning för hur ni tillsammans i föreningen kan göra ert styrelsearbete roligare, tydligare och mer utvecklande. Materialet tar upp hur ni kan planera verksamheten över året, presentera er förening och ert utbud till befintliga och nya medlemmar, utveckla er förening och aktivt arbeta med att rekrytera fler medlemmar.

Både Svenska Ridsportförbundet och Riksidrottsförbundet har en mängd olika material för föreningsutveckling, ett utbud som kan vara svårt att överblicka. Vår ridklubb sorterar och vägleder så att det blir lättare att hitta rätt. Vår ridklubb hjälper även till att orientera sig i ridsportsverige så ridklubben får det stöd den behöver i form av rådgivning och utbildning

Hur många medlemmar är vi i Ridsportförbundet? Hur många distrikt finns det och var finns de? Vad gör den centrala organisationen? Vi sätter dit din förening på ridsportkartan och presenterar det stora utbud och stöd som ett medlemskap i Svenska Ridsportförbundet erbjuder, och som finns till er, som ansluten förening.

Använd pärmen som ett uppslagsverk eller ett arbetsmaterial, det fungerar på båda sätt. Ett utmärkt material för dig som är ny i styrelsen, arbetar inom ridsporten eller för dig som driver utvecklingsarbete i ridklubbar.

Stöd och utbildning finns via ridsportdistrikt och SISU Idrottsutbildarna.

Arbetspärmen Vår Ridklubb går också att beställas färdigtryckt genom att sätta in pengar på Svenska Ridsportförbundets bankgiro 167-5115. Ange ridklubb, leveransadress, det antal pärmar ni vill ha samt med referens "Vår Ridklubb". Pris: 200 kronor/pärm (inklusive frakt)

Ambitionen är att detta material ständigt ska utvecklas och förbättras. Vi tar gärna emot dina tankar och synpunkter, via e-post till maria.thun@ridsport.se.


Senast uppdaterad: 2017-06-26
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer
Ridklubben en resurs bild

Ridklubben och kommunen

Svenska Ridsportförbundet arbetar för att stärka dialogen mellan ridklubbar och landets kommuner. 

Läs mer

Samarbetspartner

Annons