Vi i stallet

Vi i Stallet är hästkunskapstävlingen för barn som är 9-13 år. Tävlingen arrangeras i Flyinge den 19 maj. 

Tävlingen som Centrala ungdomssektionen ligger bakom arrangeras med hjälp av distriktets ungdomssektion. Tävlingen hålls i april-juni i respektive distrikt. Boken som ligger till grund för tävlingen innehåller fyra kapitel och varje år handlar tävlingen om ett av kapitlen. Aktuellt kapitel för 2019 års tävling är Vi i stallet

  • Så funkar hästen (Blått kapitel)
  • Vi i stallet (Orange kapitel)
  • Krya kusar (Rött kapitel)
  • Sitt upp (Grönt kapitel)

Final! 
Datum för finalen är söndag den 19 maj, tid kl.10.00 - ca 12.30. 
Plats är Flyinge, lokal Aulan.

Anmälningsavgift: 250:-/lag

Anmälan:
Via länken nedan senast den 5/5, viktigt att ni anger kontaktuppgifter till lagledaren. Lagledaren ansvarar för anmälan av laget, namn och uppgifter på lagdeltagare lämnas på plats under finaldagen.

Anmälningslänk

Till dig som vill vara med!

Hör efter med din ridlärare eller med ungdomssektionen i föreningen om ni skulle kunna vara med i tävlingen. Du och dina lagkompisar bör vara 9-13 år och ni ska vara 3-5 deltagare för att fylla ett lag. Är ni fler i föreningen som är intresserade så kan ni anmäla flera lag. Tävlingen hålls i april-juni. Under tävlingen ges möjlighet till lässtöd till deltagare som behöver det.

Plugga på teorilektioner
Någon äldre medlem i föreningen förbereder lagen genom att i god tid innan hålla i teorilektioner som utgår från boken Vi i stallet och det kapitel som är aktuellt för året. Vill man så kan boken köpas även av privatpersoner om man önskar läsa på mellan teorilektionerna, se information längre ner på sidan. När ni fått ihop ett eller flera lag anmäler kursledaren (som också agerar lagledare på tävlingsdagen) laget till distriktet som arrangerar tävlingen. Tävlingen hålls i april-juni.

Till dig som ska vara kursledare/lagledare!
Föreningen anmäler ett eller flera lag. Varje lag består av 3-5 medlemmar som är 9-13 år. Det är föreningens uppgift att införskaffa boken Vi i stallet. I många föreningar är det äldre medlemmar i föreningens ungdomssektion som håller i teoritillfällena.

Så beställer du material!
Boken Vi i stallet beställs via SISU Idrottsböckers hemsida
Beställningen kan även göras via telefon  0411-16777

Man bör redan i februari börja planera in antal teoriträffar och informera föreningens barn som är 9-13 år om tävlingen. Kursledaren ska på tävlingsdagen även medverka och stötta laget som lagledare, dock får inte lagledaren vara med i tävlingsmomentet. 
För att underlätta för kursledaren finns det nu ett handledarmaterial med tips och idéer om hur man kan lägga upp kursen inför tävlingen!

HANDLEDARMATERIAL

Priser i tävlingen:
Vinnande lag i varje distrikt vinner 2500:- till föreningens ungdomssektion. Prispengarna delas ut i juni samma år. Pengarna betalas ut till föreningens eller ungdomssektionens konto. Medaljer delas ut till första-, andra- och tredjepristagarna. Alla deltagare får diplom och en liten present.

Frågor?
Har ni frågor om tävlingen så kontakta oss gärna.
Växel 046-52910 
distrikt@skaneridsport.se

 

Vinnare genom åren:

2015   Dalby RF
2014   Östra Torns RS
2013   Östra Torns RS
2012   Östra Torns RS
2011   Klagshamns RF
2010   Naffentorps RF
2009   Klagshamns RF
2008   Klagshamns RF
2007   Klagshamns RF
2006   Österlens RK
2005   Östra Torns RS


Senast uppdaterad: 2019-02-14

Sponsorer

Annons