Vill Ni börja med voltige?

Vill ni börja med voltige?

Är er klubb intresserad av att prova på voltige eller rent av att starta en voltigegrupp - men vet inte riktigt hur ni ska börja? Självklart hjälper vi i Skånes Voltigekommitté er att komma igång!

Frågorna kan vara många – allt från vilken utrustning som behövs till var man hittar rätt skor. Hur ska man lägga upp träningen? Måste man bygga en trähäst?

Ta kontakt med oss så utser vi en fadder till er som kan besvara alla frågor och om möjligt låta er hälsa på en annan förening för att få tips eller besöka er på plats och hjälpa er igång med er träning.

Voltige kan beskrivas som gymnastik på häst och är en härlig blandning av mod, styrka, smidighet, musik, samarbete och glädje tillsammans i gruppen och tillsammans med hästen! Disciplinen ingår i Svenska Ridsportförbundet. De aktiva tävlar antingen i lag eller individuellt och tävlingsmomentet består av två delar, ett grundprogram och en kür (det fria programmet). Voltige är fantastiskt roligt och kan tränas på alla nivåer, allt från lek till mästerskap.

Bedömningen sker utifrån svårighetsgrad, utförande, komposition och hästens rörelse.

Kontakt Skånes Voltigekommitté: voltige@skaneridsport.se

 


Senast uppdaterad: 2018-10-11
Skånska Mästerskapen 2019

Skånska Mästerskapen (DM)

Läs om våra DM-medaljörer

Sponsorer

Annons