Utbildningssektion

Ridning är en stor idrottsgren i Sverige och kanske tänker många i första hand på tävlingsverksamhet, men de allra flesta aktiva är inte tävlingsryttare utan ridskole- och hobbyryttare. 8 miljoner ridtimmar genomförs varje år på drygt 500 ridskolor, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder och det är Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion som har ansvaret för att kvalitén på utbildningen och ridskolorna är tillräckligt hög.

Verksamheten inriktas i första hand på att ge såväl barn, ungdomar som vuxna möjlighet till en bra utbildning i ridning, körning och voltige och hästkännedom till en så låg kostnad som möjligt. Man stävar efter att nå högsta kvalitet inom all utbildningsverksamhet som också ska vara sammanhängande och målinriktad.

 

 

Sammankallande:

Anette Tukk, 070-6765391, stall.jump@sorbo.nu
Anette är en ridlärare level 3 och B tränare i hoppning. Hon har jobbat på ridskola i 30 år. Anette bor utanför Blentarp idag där hon driver utbildnings och försäljningsstall.  Hon tävlar själv i hoppning och har utbildat mycket unghästar.

 

Ledamöter:

Viveka Munck-Emond
Viveka är jurist och ekonom, engagerad i Landskrona RK som kassör samt i Dagstorportens RF som sekreterare. Hon har 5 barn varav det yngsta blev ryttare. Helen Emond tävlar fälttävlan. Viveka rider själv litegrann på dotterns hästar.

Åsa Lannefors

Gunilla Svensson

Kristina Still

Linn Albertsson

 

Protokoll

Möten mars/april 2017


Senast uppdaterad: 2019-03-20

Sponsorer

Annons