Projektet Vår Ridklubb

2017-02-20

Örebro Läns Ridsportförbund och SISU erbjuder er en unik chans att utveckla föreningen genom materialet vår ridklubb.

 

Projektet Vår Ridklubb planerar vi att köra hösten 2018 igen. Tänk på detta när ni söker Idrottslyftet om ni är intresserade av projektet!

Idrottslyftet:
Detta är en utbildningsserie som föreningen kan söka idrottslyftet för under projektet Ideellt engagemang och styrelseutveckling, behöver ni hjälp kontakta Lina på Örebro läns ridsportförbund eller Susanne Gustavsson på SISU

 

Det kommer att vara 5 olika träffar och materialet vi kommer använda är Vår Ridklubb som är framtaget av Svenska Ridsportförbundet. Utbildningen vänder sig till föreningarnas styrelser, sektioner och andra aktiva ledare.


Föreläsare och kursledare under utbildningen kommer 2017 att vara:
Maria Thun Svenska Ridsportförbundet
Claes Hellgren föreläsare och fd handbollsmålvakt som kommer att föreläsa om ”Skapa ordning i organisation” (En av de bästa föreläsare jag har lyssnat på/Emma)
Lotta Wiström ägare av Wirsbo herrgård och driver företaget VM bolaget som utbildar i personlig utveckling, ledarskap, teamutbildning, coaching, kommunikation och värdskap.
Lotta kommer att föreläsa om värdskap. Ni kan läsa mer om Lotta på www.vm-bolaget.se
Susanne Gustavsson SISU Idrottsutbildarna

Lina Perkovic Örebro Läns Ridsportförbund

När:
5 april Maria Thun – Presenterar Vår Ridklubb
Maj Emma och Susanne jobbar vidare med er och Vår ridklubb
25 sep Föreläsning Claes Hellgren
25 Okt Maria Thun och Lotta Löfstrand föreläser om ekonomi
18 nov heldagskonferens på Wirsbo herrgård med föreläsning av Lotta Wiström, rundvandring på anläggningen Wirsbo ridcenter och avslutar dagen i spat på Wirsbo herrgård.


Kostnad:
1-2 personer 2200 kr per person
3-5 personer 1800 kr per person
6 och flera 1600 kr per person
I kostnaden ingår materialet Vår ridklubb, fika vid alla träffar och vid heldagen i Wirsbo ingår det fika, lunch och spa.

Idrottslyftet:
Detta är en utbildningsserie som föreningen kan söka idrottslyftet för under projektet Ideellt engagemang och styrelseutveckling, behöver ni hjälp kontakta Lina på Örebro läns ridsportförbund eller Susanne Gustavsson på SISU


Föreningarna får själva stå resan till Wirsbo och vill man stanna kvar och äta en 3 rättersmiddag på kvällen i Wirsbo kan man göra det till en kostnad av 500 kr per person.

Inbjudan:

Örebro läns ridsportförbund och SISU bjuder in till projektet vår ridklubb

Anmälan längre ner på sidan

Vår Ridklubb:

Vår Ridklubb är ett material som ger tips och vägledning för hur ni tillsammans i föreningen kan göra ert styrelsearbete roligare, tydligare och mer utvecklande. Materialet tar upp hur ni kan planera verksamheten över året, presentera er förening och ert utbud till befintliga och nya medlemmar, utveckla er förening och aktivt arbeta med att rekrytera fler medlemmar.

Både Svenska Ridsportförbundet och Riksidrottsförbundet har en mängd olika material för föreningsutveckling, ett utbud som kan vara svårt att överblicka. Vår ridklubb sorterar och vägleder så att det blir lättare att hitta rätt. Vår ridklubb hjälper även till att orientera sig i ridsportsverige så ridklubben får det stöd den behöver i form av rådgivning och utbildning

Hur många medlemmar är vi i Ridsportförbundet? Hur många distrikt finns det och var finns de? Vad gör den centrala organisationen? Vi sätter dit din förening på ridsportkartan och presenterar det stora utbud och stöd som ett medlemskap i Svenska Ridsportförbundet erbjuder, och som finns till er, som ansluten förening


För mer info om materialet Vår Ridklubb