Distriktets Ungdomssektion

Distriktets Ungdoms Sektion - av ungdomar för ungdomar

DUS är distriktets ungdomssektion och har som uppgift att verka för ungdomarna upp till och med 26 år i distriktet och att föra de ungas röst vidare!  Vi vill bilda ett nätverk mellan klubbarnas ungdomar samt verka som vägvisare om klubbarnas ungdomssektioner har stött på något problem.

 

 


 

 

 

 

 

 111025_birthe
 
 


2012 anordnade DUS en ungdomskonferens,Ung & Aktiv 2, på Solliden. Där träffades 15 drivna ungdomar från distriktet kom för att träffa andra och ha roligt. Ung & Aktiv 2 var en fortsättning på Ung & Aktiv (1) som DUS anordnade på Naturens hus i våras. Dagen började med välkomst fika och en liten redogörelse om vad som hände på Ung & Aktiv (1) där U&A´s led ord framarbetades:

  • Inga gränser - samarbeta över klubbgränser!
  • Att utvecklas
  • Glädje!!
  • Kommunikation – mellan US och US, US och DUS

Dessa ledord användes för att hitta förslag på aktiviteter som kan anordnas i distriktet.

Lina Östlund Lagerström höll i en föreläsning i kommunikation och att det kan vara svårare än vad man tror. I föreläsningen fick deltagarna även göra övningar för att får reda på hur just de tar in information från andra personer och andra övningar om hur de kan komuniserar med andra personer.

Efter en god middag kom utmanande kväll aktiviteter.

Efter en välbehövlig sovmorgon kom Lina och vi pratade om hur vi bemöter andra och hur man ska reagera om man ser någon som man tycker beter sig fel mot tex sin häst. Även frågor som hur en bra förebild är togs upp.

Helgen avslutades med en utvärdering och en gruppbild på alla deltagare.

Dus tacka alla som gjorde helgen toppen!!

/Malin & DUS

110414Stedingk
 div1ponnyhopp  
   
Helgen avslutades med en utvärdering och en gruppbild på alla deltagare