2016/2017 års Talanger

Här kommer en pressentation av 2016/2017 års talanger.

 


 

Wilma Martinsson

16 år gammal

Ryttarkamaratena Kumla

Hej. Jag heter Wilma Martinsson och jag är en av dressyrryttarna i Örebro Läns Talang 2016/2017. Jag bor i Kumla på en liten hästgård med min familj, tre hästar, två katter och två kaniner.

Jag har precis börjat första året på gymnasiet där jag går SAM - idrott. 

Jag har min egen D-ponny, Farina. Hon är e. Van Veen -  Henry. f.2003. Uppfödd i Tyskland. 

Hon kom till Sverige 2011 och det var då köpte vi henne. Hon kunde inte så mycket när hon kom, så jag har utbildat henne själv till den här nivån vi är på nu. Vi rider nu nationell FEI ponnydressyr och vi var med på ponny-SM i somras. Vi vann DM-guld kat D i höstas. Vårt mål är att nästa år ta oss till A-final på SM.  

Vi har även en treåring e. Sir Oldenburg ue. Trofé. Han rör sig väldigt trevligt och är dessutom världens snällaste. Vi red in honom själva under våren och vi visade honom även på treårstestet. Under sommaren har han bara gått på bete med jämnåriga kompisar och nu har han kommit hem igen, redo att bli dressyrhäst på riktigt! 

Varje vecka tränar jag för min tränare Helene Wannerth. Jag har tränat för henne sen 4 år tillbaka. Hon har hjälpt mig otroligt mycket, utan henne hade jag nog inte varit på den nivån jag är på idag. 

WM

 


 

Fanny Zetterquist

21 år

Örebro Fältrittklubb

Hej!

Jag heter Fanny Zetterquist och en av deltagarna i Örebro läns talang 2016/2017

För tillfället har jag tre jobb, heltid under hösten på Collagefoto, extrajobb i baren på Örebro Hockey och som säljare på Lager 157.

Som ung var jag en entreprenör av rang, för att få rida andras hästar och få pengar till att finansiera mina egna ridlektioner, så tog jag betalt för att mocka boxar (hela 20 kr/box). Detta kanske inte låter som någon vidare vinstdrivande business, men det bör tilläggas att jag inte var mer än 10 år vid denna tid.

Jag äger hästen Ludwig tillsammans med min storasyster. Ludwig är en dansk valack född 2001 e. Lucky Time, före detta hopphäst som nu tränas och tävlas i dressyr, än så länge upp till LA.

Jag förväntar mig att jag efter tiden med talangsatsningen besitter mer kunskap, att jag har utvecklats till en bättre ryttare och fått med mig flera nya byggstenar som kan hjälpa mig och Ludwig att nå våra framtida mål. 

fanny och ludde

 


 

Izabella Bosäter

21 år gammal

Örebro Ryttarteam

Hej! 

Jag heter Izabella Bosäter är 21 år och tävlar i hoppning. 

Jag jobbar på Hööks hästsport i Örebro och älskar att hela tiden kunna jobba med det jag tycker om, vilket är hästar såklart. Innan jag blev riktigt intresserad av hästar så dansade jag väldigt mycket på en dansskola. Men hästarna var det jag valde i slutändan. 

Mig finner man i Fjugesta där jag bor med min sambo i en flygel på min familjs gård. På gården har vi både stall och ridhus.

Jag har för tillfället 2 tävlingshästar:

Spice Girl

Sto född 2002

e: Ramirado ue: Corofino I

Utb nivå: 140-150

Do 

Sto född 2008

e: Ukato ue: Germus R

Utb nivå: 135

Mina förväntningar på denna talangsatsning är att få mer kunskap om både mig själv som ryttare och om hästen. Strävar hela tiden att utvecklas till en bättre ryttare. 

ib

Bilden är tagen av Adeline Falk

 


 

Emmy Jarmelid

19 år gammal

Glanshammarsryttarna

Hej! Emmy heter jag och är en av talangerna i Örebro läns talang 2016/2017. Jag tävlar i hoppning.

När jag inte är i stallet så jobbar jag i stallet på Kungsörs Ridklubb där jag sköter om ridskolehästarna och även privathästarna. 

När jag var 6år tappade jag håret och fick en fin helikopterplatta, som tur har de växt ut nu haha! 

Häst/Hästar:

Lolita Pop är min egna häst och hon är ett 6årigt sto imp. Tyskland. Hon är efter Lamberk-Up to love fontaine. Tävlade både Falsterbo och Breeders 2015 med föregående ryttare och har startat 120cm med mig. 

Tur-Malin är ett 5årigt sto som jag rider åt ägaren Emma Wretefelt. Hon är efter Tornesch-Landlord, och vart inriden våren 2016 så hon är fortfarande väldigt grön. Vi hoppas att försöka komma ut och tävla lite till våren 2017 

1146512_612640165425134_1521170695_n (1)

 


 

Jennie Gustafsson

22 år gammal

Loviseholms Sporthästklubb

Jag heter Jennie Gustafsson, är 22 år och tävlar för Loviseholms sporthästklubb.

Jag bor i Lindesberg, där jag arbetar som barnskötare på förskola. Jag vet fortfarande inte vad jag vill bli "när jag blir stor", men min stora dröm är att bli pilot! Har ett extremt stort intresse för flygplan!

Jag tävlar i hoppning tillsammans med min häst Corum Obolensky PJ. Han är född 09 efter Cornet Obolensky. Tillsammans har vi ridit felfria 120-klasser på nationell nivå. Målet är att starta 130 nästa år.

Min förväntan av att vara med i Örebro läns talangsatsning är att utvecklas både på hästryggen och mentalt. Mitt stora mål nästa år är att få rida amatörtouren i Falsterbo, så att få chansen att vara en del av talangsatsningen känns som en väldigt bra hjälp på vägen.

Jag är väldigt tacksam att jag har fått den här chansen, att både få träna uppsuttet, och att få lyssna på kunniga hästmänniskor under föreläsningar! Ser mycket fram emot den här kommande tiden :)

jg

 


 

Linnéa Thorén

18 år gammal

Kumla Ridklubb

Hej! Mitt namn är Linnéa Thorén, jag är 18 år gammal och jag tävlar för Kumla ridklubb. När jag inte rider går jag tredje året på ekonomiprogrammet på Alléskolan i Hallsberg med inriktning på juridik och jag trivs väldigt bra.

Jag har, tillsammans med min ponny Drizzle (e. Karfälts Caruso RWR) som nyligen blev såld, tävlat SM två år i rad. 2015 kom vi åtta i ena kvalet och tvåa i B-finalen. 2016 tog vi oss till A-final, kom elva i küren och kom på trettonde plats totalt!

Just nu har jag två hästar, Scharmanto (e. Scharmeur – Silvio) och Bonett (e. Ludwigs Champion – Pascal), båda födda 2009. Med Scharmanto har jag tävlat Msv C i år med bra resultat. Bonett är en dam med väldigt mycket attityd, så med henne tar vi dagen som den kommer!

lt

 


 

Linnéa Lycke

22år gammal

Arboga Kuskarna

Hej! Linnéa heter jag och tävlar både Dressyr, WE och Riddarspel

Tremoco (Togge) 16 år, e: Maximo ue: Xaquiro, Lusitano, utb MSV dressyr och WE mot svår klass 

Darlton FS swb (Dalle) 3 år, e: Carlton Hill VDL ue: Warsteiner, under utbildning 

Dalys (Oden) 16 år, e: Lysluggen ue: Dalar, fjording, utb L:A 

Att med hjälp av förbundet få en bredare grund att stå på utbildnings mässigt både teoretiskt och praktiskt inom hästsporten i stort och även för min egen utväkling som tävlings ryttare 

ll

 


 

Oskar Ringholm

16 år gammal

Kumla Ridklubb

Hejsan! Mitt namn är Oskar Ringholm och jag är 16år gammal och tävlar i hoppning. Jag rider för den fantastiska ridklubben Kumla Ridklubb. Jag har precis börjat mitt första år på gymnasiet och jag valde Virginska skolan med inriktningen Sam-idrott och på idrotten så valde jag såklart ridning. 

Jag har just nu 2 hästar, en 8 åring e. Qalle ue. Polonus och med den här hästen har jag startat upp till 120cm. Jag har även en 3 åring e. Sir Oldenburg ue. Prestige VDL, väldigt fin häst!

Vad jag förväntar mig av den här talangsatsningen är att ha kul framför allt och att lära mig mer såklart. Men även att få nya anknytningar och bekantskaper eftersom att ridsporten är en så självständig sport. 

or

 


 

Saga Bredberg Malmén 

18 år gammal.

Örebro Fältrittklubb.

Jag läser nu andra året på Virginska gymnasiet.

Jag började på Vreta gymnasiet hösten 2014, och skulle gå NIU (nationell idrottsutbildning). Men den skolan passade inte mig så jag hoppade av och tog ett sabbatsår innan jag började på Virginska, sam/ idrott med idrottsspecialisering (ridning).

Jag har en stor häst, Ledino och en D-ponny, Claughaun Burkie.

Ledino eller Leo som han kallas är en 7årig tysksporthäst, valack efter Le Co Q as och Dakota II. Leo har haft lite otur och varit skadad en del, men det är kanske inte så konstigt när man vill kunna göra cirkuskonster och testar en och annan kullerbytta ute i hagen. Han växte sent och ligger efter i utbildningen men har stor potential och vill alltid lära sig nya saker. Han är tävlad upp till 105cm hoppning och nästa år är målet att han ska starta sin första terräng tävling runt vecka 20.

Claughaun Burkie eller Burkie som vi kallar honom är en 9 årig Irländsk import med okänd härstamning. Burkie har ett hjärta av guld och ställer alltid upp, han vill mer än vad han egentligen kan. Han tävlar CNCP* med goda resultat men är klar för CNCP** men då det endast går i internationella sammanhang så får vi inte starta då jag är för gammal. Han går upp till LA:P1 dressyr med godkänt resultat och LA hoppning. Detta är en häst man bara har en gång i livet. 

Det jag förväntar mig av talang satsningen nivå 2 är nog att få med mig verktygen som krävs för att kunna ta sig vidare inom sporten. Ridning är något jag lever för och jag vill en dag kunna leva på min ridning.   

 


 

Emma Knutsson

23 år gammal

Hej! 

Mitt namn är Emma Knutsson och jag är 23 år gammal. Jag och min tävlings häst Min san har kommit med i talang satsningen i Örebro som vi är jätte glada över. Och hoppas vi kommer utvecklas tillsammans ännu mer detta år och nästa år. Min san är en häst som är född 2002 och är efter quite Easy -Excall som har tävlat upp till intermedier med sin förra ägare. Jag har haft Min san i ett år och vi har utvecklas i rakt fart vi tävlar just nu på Msv b nivå och hoppas kunna debutera Msv a nästa år och vi tävlar för tillfälligt för Kumla ridklubb. Vad jag gör på fritiden är att jag jobbar på Ts lokalvård sen är det häst mesta av delen av mitt liv. Jag äger ytligare två hästar utöver Min san men som är pensionärer men jag rider oftast 2-3 hästar om dagen.

ek

 


 

Eila Käck


Emilia Törnqvist