Vi i stallet

2016-06-13

Finalen i Vi i stallet är klar

Den 12 juni gick finalen i Vi i stallet

Det var 5 lag anmälda men bara tre som kom till start.

Förutom finalen så lekte de lekar från trygg i stallet, det fikade. Det var en solig och härlig dag med glada barn och ungdomar

Segrande lag blev Örebro Fältrittklubb, på andra plats Axbergs Ryttarteam och på tredje plats Glanshammarsryttarna.

Stort grattis och bra jobbat!

 

ÖFK

Vinnande laget bestod av: Amilia Germer, Hanna Lutterman, Tillie Reimfelt, Maya Nordgren och Emma Forsberg

Final

ALLA

 


Vi i stallet är hästkunskapstävlingen för barn som är 10-13 år och tävlingen grundar sig på boken med samma namn.

Tävlingen som Centrala ungdomssektionen ligger bakom arrangeras med hjälp av distriktens ungdomssektioner. Tävlingen hålls i april/maj i respektive distrikt. Boken som ligger till grund för tävlingen innehåller fyra kapitel och varje år handlar tävlingen om ett av kapitlen. Aktuellt kapitel för 2016 års tävling är Krya kusar

  • Så funkar hästen (Blått kapitel)
  • Vi i stallet (Orange kapitel)
  • Krya kusar (Rött kapitel)
  • Sitt upp (Grönt kapitel)

Till dig som vill vara med!
Hör efter med din ridlärare eller med ungdomssektionen i föreningen om ni skulle kunna vara med i tävlingen. Du och dina lagkompisar måste vara 10-13 år och ni ska vara 3-5 deltagare för att fylla ett lag. Är ni fler i föreningen som är intresserade så kan ni anmäla fler lag.

Plugga på teorilektioner
Någon äldre medlem i föreningen förbereder lagen genom att i god tid innan hålla i teorilektioner som utgår från boken Vi i stallet och det kapitel som är aktuellt för året. Vill man så kan boken köpas även av privatpersoner om man önskar läsa på mellan teorilektionerna, se information längre ner på sidan. När ni fått ihop ett eller flera lag anmäler kursledaren (som också agerar lagledare på tävlingsdagen) laget till distriktet som arrangerar tävlingen. Tävlingen hålls i april/maj.

Till dig som ska vara kursledare/lagledare!
Föreningen anmäler ett eller flera lag till distriktet, håll utkik på deras hemsida för mer information. Varje lag består av 3-5 medlemmar som är 10-13 år. Det är föreningens uppgift att införskaffa boken Vi i stallet. I många föreningar är det äldre medlemmar i föreningens ungdomssektion som håller i teoritillfällena.

Man bör redan inu börja planera in antal teoriträffar och informera föreningens barn som är 10-13 år om tävlingen. Kursledaren ska på tävlingsdagen även medverka och stötta laget som lagledare, dock får inte lagledaren vara med i tävlingsmomentet.
För att underlätta för kursledaren finns det nu ett handledarmaterial med tips och idéer om hur man kan lägga upp kursen inför tävlingen!

HANDLEDARMATERIAL

Priser i Distriktsmästerskapet:
Vinnarlaget i varje distrikt vinner 2500:- till föreningens ungdomssektion.
Medaljer delas ut till första-, andra- och tredjepristagarna. Alla deltagare får diplom och en liten present.

Så beställer du material!
Boken Vi i stallet beställs via SISU Idrottsböckers hemsida
Beställningen kan även göras via telefon 040-660 66 67 eller fax 040-660 66 70