Ungdomsledarutbildningar

Behovet av utbildade ungdomsledare i klubbarna är stort. Allt tyder på att många fler kommer att behövas. Klubbarna måste liksom andra fritidsgårdar kunna erbjuda utbildade ledare.

Oavsett ålder så vill Västerbottens Ridsportförbund kunna erbjuda en ledarkurs. Det innebär att från att du är 11 år finns det en kurs anpassad för dig.

FULK Förberedande ungdomsledarkurs
Denna kurs är för ungdomar i åldern 11-14 år. Den är på två sammanhängande dagar, vanligtvis under sportlovsveckan vecka 10. Det är inget krav att gå FULK innan man söker till ULK, Ungdomsledarkurs 1-3.

ULK Ungdomsledarkurs
En ledarutbildning som vänder sig till ungdomar mellan 15-20 år. Utbildningen är uppdelad i tre steg och totalt sex utbildningsdagar fördelade på tre helger. Mellan stegen delas det ut hemuppgifter som kunskapsmässigt bygger på varandra. Utbildningen styrs av Svenska Ridsportförbundet men arrangeras av distrikten. I Västerbotten arrangeras två Ungdomsledarkurser per år. Nytt för i år är att vi ska ha en ungdomsledarkurs i inlandet ochså.

VULK Ledarkurs för vuxna
Ledarkurs för vuxna, VULK är en sammanfattning av Ungdomsledarkurs 1-3. Utbildningen är uppdelad i tre steg om totalt fyra utbildningsdagar fördelade på två gånger per år. Nytt för i år är att Västerbotten ska prova samköra ULK och VULK.

HULK Hästungdomsledarkurs
Hästungdomsledarekurs, HULK är en fortbildning för ungdomsledare som vill få mer hästkunskap och lära sig mer om hur man leder barn.

Kursen vänder sig till alla som har genomfört Ungdomsledarkurs 1-3. Det är en kurs som vi inte har arrangerat i Västerbotten. Den är på fyra dagar och tar upp ämnen såsom; ledarskap, jag som ledare, pedagogik, ridskolan som fritidsgård, att leda barn, ridning, hästkunskap mm. Kursen innehåller teori, praktik och ridning.

 


Senast uppdaterad: 2017-10-17
Basutbildning

Utbildning

Läs mer

Sponsorer

Annons