Framgångsrika B--ponnyn Bella med en av alla blå/gula rosetter.
FOTO: Annica Bolme

För tävlande

Vill du börja tävla?
De flesta rider nog sin allra första "tävling" på ridskolan, kanske som avslutning på terminen eller på en kurs. För det behövs inga licenser men så fort det blir högre status på tävlingen är det lite mer att tänka på.

Publik på tävling
Licenser
För inbjudnings- eller lokal tävling krävs lokallicens för ryttaren. För att lösa licens måste ryttaren, eller målsman, avlägga prov för Grönt kort.  Ryttarlicensen gäller per kalenderår. Från regional tävling krävs även häst/ponnylicens. Häst/ponnylicens  gäller hela hästens/ponnyns livstid.

Alla hästar/ponny måste ha ett hästpass och vara registrerade för att erhålla en licens. För ponny gäller även mätintyg och chipmärkning.

Klädsel och utrustning
När det gäller klädsel för ryttaren och tillåten utrustning för hästen finns all information i Tävlingsreglementet (TR).   I TR I finns gemensamma regler för alla tävlingar, dessutom har varje gren ett eget TR.

Vad är en proposition?
En proposition innehåller all information om tävlingen, vilka klasser som ingår och hur Du anmäler. Propositioner för  tävlingar hittar du i TDB (Tävlingsdatabasen).

Västerbottens Ponny Cup - en bra början!
Västerbottens Ridsportförbundet har tagit fram en speciell tävlingsform för barn som vill börja tävla. Den kallas Västerbottens Ponny Cup  och arrangeras varje år.  


Senast uppdaterad: 2015-01-23

Sponsorer

Annons