FOTO: Stockholms Läns Ridsportförbund

Våra ledord

Hästens Bästa innebär att hästen alltid ska vårdas med omsorg, kunskap och kärlek utifrån sitt behov. Ridsport ska vara rolig för båda häst och människa.

Glädje och lycka är att få vara i stallet och möta en varm mule. att få leva min dröm och utvecklas tillsammans med hästen.

Respekt innebär att alla följer samma regler. Att man får vara olika och ha egen åsikt. Individen ska få känna öppenhet, trygghet och ärlighet. Det bidrar till att vi visar varandra respekt.

Alla är välkomna att bygga samhörighet och gemenskap med intresset för hästen som gemensam grund.

Ridsporten VILL är ett idéprogrammet visar vad ridsporten står för och vänder sig i första hand till alla våra ledare - oavsett inom vilket av ridsportens områden man verkar.
Det är i ridklubbarna verksamheten får sin slutliga form och det är vi som ledare och aktiva som gör riktlinjerna levande och bär ridsportens budskap. Tillsammans ska vi göra en bra ridsport ännu bättre!

Utifrån "Idrotten Vill" har Svenska Ridsportförbundet tagit fram Ridsportens ledstjärnor och Stockholms Läns Ridsportförbunds styrelse och sektioner har i sin tur arbetat fram ledord för distriktet.

Stockholms Läns Ridsportförbund har genom flertalet Tävlingsträffar för ryttare på ponny i div II och III med tillhörande lagledare och föräldrar arbetat med att sprida budskapet till distriktets unga tävlingsryttare. Dessa utbildningar har varit mycket uppskattade och kommer att fortgå.

Stockholms Läns Ridsportförbund har också påbörjat detta arbete ute på ridskolor som samarbetar med klubbarna anslutna till Stockholms Läns Ridsportförbund och kommer även där att fortsätta att arbeta med dessa frågor.

Är ni intreserade av att ha en värdegrundsutbildning på ridskolan? Läs mer här om hur ni gör.

Har du frågor eller funderingar kring Stockholms Läns Ridsportförbunds Värdegrundsarbete är du välkommen att kontakta kansliet på 08-627 40 00 eller maila till info@stockholmridsport.se.


Senast uppdaterad: 2018-02-28

Sponsorer

Annons