Grönt Kort

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt Kort. Oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. 

Grönt-kort_web

  • Alla som är 18 år och äldre, som inte har Grönt Kort idag, men vill börja tävla, bör gå Grönt Kort-kurs. De kan dock välja att under en halvdag göra både de delprov som kursen innehåller, samt det slutliga praktiska och teoretiska provet.
  • Från det år ryttaren/kusken fyller 14 år är det obligatoriskt att ha ett eget Grönt kort.
  • Från det år ryttaren fyller 13 år får ryttaren gå kursen själv.
  • Barn som är 12 år och yngre får delta tillsammans med en förälder/målsman, eller annan myndig person som följer med och ansvarar för barnet och dess handlingar under tävling. Målsman/annan vuxen skall delta i kursen och ta Grönt Kort. Uppsuttna krav gäller dock inte målsman, det är ryttarens ridkunskap som skall intygas. Ridkunskapen intygas av lägst Ridlärare Level 1 eller C-tränare.

Ex. Ett barn som gått Grönt Kort-kurs med målsman vid 12 års ålder eller yngre måste ändå gå om kursen själv, tidigast det år han/hon fyller 13 år.

Vill du ta Grönt Kort ska du kontakta den som är ansvarig för Grönt Kort i din förening. Inga nya fysiska kort kommer att delas ut i framtiden. Istället görs en notering i TDB (Tävlingsdatabasen) och du som har klarat provet får ett intyg med dig hem.

 

Gammalt Grönt kort

Vid frågor och funderingar kontakta kansliet.


Senast uppdaterad: 2018-04-26
Utbildningsbild 2 ht-2015

Aktuella utbildningar

Anmäl till utbildning här!

Basutbildning nya box 232x261

Basutbildning

Läs mer

Sponsorer

Annons