Ulrika Pernler och Unico
FOTO: Frida Engvall

Mälarcupen WE

2014-05-13

Intresset för grenen Working Equitation, eller WE, växer och för att ta vara på det har fyra klubbar gått ihop och skapat Mälarcupen, för ryttare på alla nivåer.

Fem tävlingar ingår i Mälarcupen och deltagarna tävlar i valfri klass. De tre bästa resultaten räknas samman och det utsesen totalsegrare. Cupen ser i stort sett likadan ut som förra säsongen med ändringen att det istället för  att vara uppdelat seniorer och juniorer nu är en klass och att det delas ut ett första, andra och tredjepris vid varje omgång.

Cupen är öppen för alla ryttare som tävlar för en klubb ansluten till Svenska Ridsportförbundet.

Idén föddes efter förra säsongens tävlingar.  Adriana Graucob från Ridklubben Rimbo Ryttare/ Roslagens Rid och Körklubb, Ulrika Pernler, Uppsala Ponnyklubb och Ulrika Smitt, Enköpings Fältrittklubb träffades och drog upp riktlinjerna.
- Vi ville både öka antalet tävlingstillfällen och sporra ryttarna att åka till fler tävlingsarrangemang under en och samma säsong, säger Ulrika Pernler.

Förhoppningen är att cupen ska locka ryttarna att göra fler starter.
Alla som deltar i cupen får också en väska med hemligt innehåll.

Working Equitation är dressyr på ett roligt och utvecklande sätt. Det gör hästen stark, lydig, lösgjord och smidig. 

- När vi talar med ryttare som varit på sin första träning är de ofta lyriska och säger att det här  var något av det roligaste de gjort, säger Ulrika Pernler.

I och med cupen blir det dessutom ett samarbete mellan Stockholms och Upplandsdistrikten. 
- Det känns bra eftersom de olika ridsportdistrikten kan ha mycket nytta av utbyten med varandra och våra ryttare åker ju redan mellan olika distrikt för att tävla och träna, säger Ulrika Pernler.

Anna-Jenlund-och-Kalle-E-foto-Ulrika-Pernler200Anna Jenlund på Kalle E
Foto: Ulrika Pernler

Working Equitation är en gren som kan ridas av all ryttare på all sorters hästar, från debutant och upp till svår klass.
- Det börjar nu synas att det finns en bra spridning i Sverige och framförallt ett stort intresse för grenen.

Mer information samt tävlingar i Mälarcupen 2016 finns på Mälarcupens hemsida

Sponsorer

Annons