Vill du vara med i DUS?

Att vara med i Distriktets ungdomssektion, DUS handlar mycket om praktiskt arbete. På sektionens möten går man igenom och planerar verksamhet för barn och ungdomar i hela distriktet. Man får ofta se snabba resultat av sitt arbete, det märks direkt när man gör något bra. En DUS-are får prova på att vara ledare och det kan ju vara både nyttigt och spännande, inte minst för framtiden och för ditt CV.

I distriktet träffar man massor av nya människor och vänner. Att åka på kurser och träffar tillsammans med DUS-are från olika delar av landet ingår också.

DUS-arbetet är med andra ord roligt och väldigt inspirerande men visst krävs det att man har vissa kunskaper också. det är tex bra om de som väljs in i DUS har gått Svenska Ridsportförbundets Ungdomsledarutbildning, ULK. Har man inte gått den innan man blir invald går det alltid att komplettera i efterhand. Ofta finns stora möjligheter för DUS-aktiva att vara med på distriktets kurser.

Vill du veta mer eller är intresserad av att vara med så kontakta någon i DUS valberedning, se under DUS valberedning för kontaktuppgifter. 


Senast uppdaterad: 2018-04-21

Sponsorer

Annons