Valla Ponnyklubb Årets Ridskola 2019

2020-03-18

Valla för alla och värdeorden glädje, gemenskap, trygghet och ansvar är grunden för Valla Ponnyklubbs verksamhet. En familjär ridskola med duktig och trevlig personal där hästarna och de andra djuren står i centrum. På ridskolan råder en varm stämning där man alltid säger Hej! Valla Ponnyklubb gör att alla, från de minsta barnen till de vuxna känner sig välkomna och sedda.

-Det bästa med Valla är att alla är så himla trevliga. Valla var jätteviktigt för mig när jag kom ny och vilsen till Linköping för några år sedan. Jag blev varmt välkomnad första gången och det är alltid lika trevligt att komma till stallet och hästarna. Alla i personalen är även supertrevliga och dukiga. Sara, ridande student

Före ridlektion

Valla Ponnyklubb är en förening som vilar helt på ideell grund. Vi driver på kommunens uppdrag en utvecklande barn- och ungdomsverksamhet med ridning, skötsel av hästar och getter på Valla Gård i Linköping. Valla Ponnyklubb erbjuder även ridskoleutbildning för vuxna och personer med funktionsnedsättning.

190905 Teori i stallgången

På Valla finns förutom hästar och getter även smådjur. Ridskolan ligger i ett friluftsområde med många besökare där många barn får sin första kontakt med hästar och andra djur.

Valla PK är känd för sitt skötarsystem. Barnen kan börja sin ridutbildning redan vid 4-6 års ålder via vår miniridning och sedan häst- och stallvårdskurs. Efter att man varit getskötare har man möjlighet att bli hästskötare. Detta ger unga tjejer och killar möjlighet att ha ”egen häst” som kan ridas ut flera gånger per vecka utan någon ytterligare kostnad utöver ridskoleavgiften. 

LektionsDM 2018

Valla Ponnyklubb har 30 ridskolehästar, 400 ridande elever varje vecka och 530 medlemmar. Ridskolan anordnar varje sommar ridläger och smådjursläger med ca 200 deltagare.

Ett stort Grattis till Valla Ponnyklubb som kommer att få ta emot priset som Årets Ridskola på ÖRFs årsmöte 3/6.

190922 BamBam i stallet

Sponsorer

Annons