Vi i stallet

 

 

Vi i stallet är hästkunskapstävlingen för barn som är 9-13 år och tävlingen grundar sig på boken med samma namn.


 

Datumet för Distriktsfinalen i  "VI I STALLET"

 är flyttat till 15 juni!

 

Den kommer att gå av stapeln på Gävle Fältrittklubb.

 

Sista anmälan 13 juni.

 

 

  

Tävlingen som Centrala ungdomssektionen ligger bakom arrangeras med hjälp av distriktens ungdomssektioner. Tävlingen hålls i april-juni i respektive distrikt. Boken som ligger till grund för tävlingen innehåller fyra kapitel och varje år handlar tävlingen om ett av kapitlen. Aktuellt kapitel för 2019 års tävling är orange kapilet - Vi i stallet.

  • Så funkar hästen (Blått kaptiel)
  • Vi i stallet (Orange kapitel)
  • Krya kusar (Rött kapitel)
  • Sitt upp (Grönt kapitel)

Till dig som vill vara med!

 

Hör efter med din ridlärare eller med ungdomssektionen i föreningen om ni skulle kunna vara med i tävlingen. Du och dina lagkompisar bör vara 9-13 år och ni ska vara 3-5 deltagare för att fylla ett lag. Är ni fler i föreningen som är intresserade så kan ni anmäla flera lag. Tävlingen hålls i april-juni. Under tävlingen ges möjlighet till lässtöd till deltagare som behöver det.

Plugga på teorilektioner

 

Någon äldre medlem i föreningen förbereder lagen genom att i god tid innan hålla i teorilektioner som utgår från boken Vi i stallet och det kapitel som är aktuellt för året. Vill man så kan boken köpas även av privatpersoner om man önskar läsa på mellan teorilektionerna, se information längre ner på sidan. När ni fått ihop ett eller flera lag anmäler kursledaren (som också agerar lagledare på tävlingsdagen) laget till distriktet som arrangerar tävlingen. Tävlingen hålls i april-juni.

Till dig som ska vara kursledare/lagledare!

 

Föreningen anmäler ett eller flera lag till respektive distrikt, håll utkik på deras hemsida för mer information. Varje lag består av 3-5 medlemmar som är 9-13 år. Det är föreningens uppgift att införskaffa boken Vi i stallet. I många föreningar är det äldre medlemmar i föreningens ungdomssektion som håller i teoritillfällena.

Man bör redan i februari börja planera in antal teoriträffar och informera föreningens barn som är 9-13 år om tävlingen. Kursledaren ska på tävlingsdagen även medverka och stötta laget som lagledare, dock får inte lagledaren vara med i tävlingsmomentet. 

För att underlätta för kursledaren finns det nu ett handledarmaterial med tips och idéer om hur man kan lägga upp kursen inför tävlingen!

HANDLEDARMATERIAL

Priser i tävlingen:

 

Vinnande lag i varje distrikt vinner 2500:- till föreningens ungdomssektion. Prispengarna delas ut i juni samma år. Pengarna betalas ut till föreningens eller ungdomssektionens konto. Medaljer delas ut till första-, andra- och tredjepristagarna. Alla deltagare får diplom och en liten present.

Så beställer du material!

 

Boken Vi i stallet beställs via

 

Beställningen kan även göras via telefon  0411-16777

Frågor?

 

Har ni frågor om tävlingen?

Kontakta kansliet på distrikt@gavleborg.ridsport.se

 

 


Senast uppdaterad: 2019-06-04

Sponsorer

Annons