FOTO: ridsport.se

SM 2018

Under sommaren har ju även SM i hoppning både för ponny och stor häst avgjorts. Ponny SM gick av stapeln i Vetlanda 18-22 juli och i Billdal tävlade de stora hästarna 25-29 juli.

Distrikt Gävleborg hade duktiga ekipage representerade vid båda tillfällena.

Bland ponnyekipagen fanns:

Fanny Thyr GPK – Okey Cokey

Thelma Bergström GPK – Rockside Mystifyre och Oki Doki

Felicia Forsgren FBSR – Inishturkbeg Bright Dawn

Maja Lilja FBSR – Orchid’s Joshua

Felicia Hägg FBSR – Watt’s Patrick

Lovisa Bäremo FBSR – Munsboro Guinevere, Springhill Rebellious

Selma Staffare MHHF – Parc Chit Chat

Ellen Hammarström MHHF – Tulloheas Minnie

Angela Dolan RRF – Munsboro Meg

 

I torsdagens MSVB Inverkan red Fanny Thyr och Okey Cokey sig till en femteplats Maja Lilja och Orchid’s Joshua fick ett förargligt nedslag. I fredagens omgång 2 av SM red B-ponnyerna i MSV B. Där lyckades både Selma Staffare på Parc Chit Chat och Ellen Hammarström på Tulloheas Minnie rida felfria rundor och gick därmed vidare in i den avgörande omgången. Slutligen red Ellen sig till ett silver och Selma fick bronsmedaljen! I kategori D red Angela Dolan och Munsboro Meg en felfri runda i omg 2 ’ s MSV B+ och i den avgörande omgången hamnade dom precis utanför pallen på en delad fjärde plats. Precis utanför pallplats hamnade även Lovisa Bäremo med Springhill Rebellious när B-finalen i SM gick på lördagen. I B-finalen av ALFAB Ponny Challange red Lovisa Bäremo sin Munsboro Guinevere till den enda felfria rundan och kunde därmed stå som segrare i den klassen.

safe_image (1)

Foto: www.helahalsingland.se

Ett stort Grattis till alla Er duktiga ekipage och lycka till i framtiden!

 

Under SM dagarna i hoppning för stora hästar i Billdal var Gävleborg representerat av

Madeleine Young-Shing FBSR – Astika

Malva Pettersson NSR – Colour Free

De tävlade båda i SM för juniorer och hade flera fina ritter var. Madeleine och Astika kom på 6:e plats i omg 1 som gick i 1,35, hade en felfri runda i omg 2 som gick i 1,40 och slutligen i omg 3 hamnade dom på 14 plats. Detta gav totalt en delad 8:e plats totalt i junior SM. Malva Pettersson och Colour Free tog en femteplats i onsdagens 1,30 hoppning med en fin felfri runda. Dock hade dom ett antal nedslag under SM’s omgångar och slutligen hamnade dom på en nittonde plats i resultatlistan.

Bra jobbat!


Senast uppdaterad: 2018-08-10

Sponsorer

Annons