Ponny SM Dressyr 2018

2018-08-07

Gävle Ponnyklubb stod ju värd för Ponny SM 2018 och under fem hektiska dagar, 18-22juli, pågick detta välorganiserade arrangemang. Ifrån distrikt Gävleborg hade vi ett antal duktiga ekipage som startade under dessa dagar.

Emmie Walldén GPK - Napolen

Emilia Bergåkra NHS - Jarno RP145 och My Friend

Julia Enqvist HRPK - Toftegaards Camaro

Saga Larsson HRPK - Hedemand’s Aurora

Filippa Bergström – Källström GPK – Nabucco R RP 173

Olivia Bergåkra – Ollies Felix

På torsdagen placerade sig Olivia Bergåkra och B-ponnyn Ollies Felix som 3:a i LA:2 och på fredagen blev Emilia Bergåkra och D-ponnyn Jarno RP 145 4:a i kval nr 2 för Grupp 1. På lördagen vann Emmie Walldén och Napoleon klassen Consolation för C-ponny. Grattis Emmie!

Emmie

Foto: Emmie Walldén

I Children, där unga ryttare rider stor häst, vann Emilia Bergåkra och My Friend kvalet på fredagen och kom 2:a i finalen på söndagen. Detta gjorde att Emilia och My Friend slutligen stod som guldmedaljör i SM 2018. Grattis Emilia och My Friend! Emilia tog slutligen även en bronsmedalj i SM med D-ponnyn Jarno RP 145 i grupp 1 då hon i finalen tog en 4:e plats medan Clara Jonsson och D-ponnyn Hedemands Aurora slutade som 4:a i grupp 2 efter att ha placerat sig som 2:a i finalen. Olivia Bergåkra kom totalt 4:a i SM för B-ponny med Ollies Felix efter en fin 2:a plats i finalen. I SM är det ju resultaten från två kval och en slutgiltig final som räknas samman för att avgöra vilka som hamnar på medaljplats.

smgavlejennyschwielerstaafemiliaberglundbergakraimg5963

Foto: Ridsport, Jenny Schwieler Staaf

På lördagen var det även final i Mats Mellberg cup och där hade vi några duktiga ekipage från Gävleborg med.

Hanna Järvinder HRPK – Guld

Nike Jansson GPK – Åströms Tove och Pärlemo 4545

Lyra Blom FBSR – Näsuddens Emma

Bra jobbat säger vi!

 

Stort Grattis till alla duktiga ekipage och fortsatt lycka till!

Sponsorer

Annons