FOTO: Roland Thunholm

Verksamhetsutvecklingen - lönsam och långsiktig hästverksamhet

2014-02-03

Nu kommer ett efterlängtat komplement till Svenska Ridsportens affärsskola.
Tillsammans med Svensk Travsport och Hästsportens folkhögskola har Svenska Ridsportförbundet arbetat fram en distansutbildning som vänder sig till aktiva inom rid-, trav- och galoppsporten.
De första ambitiösa deltagarna samlas i Ridsportens Hus, Strömsholm.
Etapp 1 handlar om ekonomi.
En rivstart för verksamhetsutvecklingen.

Utbildningen, Verksamhetsutvecklingen – lönsam och långsiktig hästverksamhet, syftar till att utveckla deltagarnas roll som verksamhetsledare genom att fylla på med kunskap i ekonomi, ledarskap, verksamhetsdrift och marknadsföring.

Ridlärare och ridskolechefer har en omfattande kunskap om hästar och ridning. En modern ridskola måste drivas professionellt och de gedigna kunskaperna om ridsporten kan behöva kompletteras med kunskaper i ekonomi, ledarskap och kommunikation.
Svenska Ridsportförbundet har under många erbjudit Ridsportens affärsskola som har ett liknande innehåll som den nya distansutbildningen.

- Affärsskolan bygger på samma ämnen, men styrkan i den utbildningen ligger i  gruppdynamiken och nätverket, säger Maria Thun på Svenska Ridsportförbundet och ansvarig för genomförandet av  Ridsportens Affärskola.
- Verksamhetsutvecklingen gör det möjligt att under en längre tidsperiod arbeta med att utveckla sin verksamhet, fortsätter hon, det är ett mycket bra komplement till vår affärskola och ger fler möjlighet  till utveckling i sitt arbete.

Verksamhetsutvecklingen – lönsam och långsiktig hästverksamhet  - är indelad i fyra block där varje block börjar med två dagars föreläsning och följs upp av uppgifter som arbetas igenom på distans. För att det ska bli så realistiskt som möjligt kommer deltagarna att kunna arbeta utifrån sina egna affärsplaner.

VerksamhetsledareFörsta passet för deltagarna handlade om ekonomi.

Det första blocket som börjar med föreläsning den 3-4 februari på Strömsholm handlar om Ekonomi. Andra blocket handlar om drift av verksamheten. Här kommer det diskuteras lagar och förordningar djurskydd och hästhållningsmiljö. Tredje blocket innehåller ledarskap, här kommer vikten av ledarrollens betydelse för verksamheten att lyftas. Sista blocket handlar om kommunikation och marknadsföring.

 

HÄR kan du läsa mer om Verksamhetsutvecklingen – lönsam och långsiktig hästverksamhet

Ladda ner mer information

  1. Verksamhetsutvecklingen

Våra utbildningar

Botkyrka RS kärlek

Mer information och anmälan

Läs mer
basutbildningen

Basutbildningen

Läs mer
Ridlärare-och-häst

Hästsportens Folkhögskola

För dig som vill arbeta med att utveckla människor och hästar.

Läs mer

Samarbetspartner

Annons