På rätt kurs. Bo Jenå rekommenderar alla ledare att gå Ridsportens Basutbildning.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Bosse ger Basutbildningen bästa betyg!

2016-04-15

Hur värderingar blir verklighet är kärnan i ridsportens Basutbildning för ledare. Dressyrkapten Bosse Jenå har gått kursen.
- Jag skulle absolut rekommendera andra att gå utbildningen. Den är bred, nyttig och innehåller bra saker som passar ledare på alla nivåer, säger han.

 -Personligen vill jag alltid lära mig mer om ledarskap och prestationspsykologi. Det är dessutom kul att träffa andra ledare och utbyta erfarenheter, säger Bosse Jenå som åkte upp till Stockholm och Arlanda för en avslutande träff i den delvis webbaserade utbildningen.

Basutbildningen ger ridsportens ledare en gemensam och stadig grund att stå på och är ett sätt att inspirera fler att utvecklas som ledare. Utbildningen fokuserar på ridsportens gemensamma värderingar och ledstjärnor, och hur man genom att lära känna sig själv blir bättre på att leda andra.

Basutbildningen arrangeras via ridsportdistrikten. Specialträffen på Arlanda arrangerades för centrala ledare. Kursledare var Ridsportförbundets Gisela Löfstrand tillsammans med Johan Plate, rutinerad mental coach och en av dem som varit med och byggt upp Basutbildningen.

- Det var extra intressant att höra de nya rönen om att prestera under press. Att det inte riktigt stämmer att man presterar som bäst då. Det ger eftertanke inför kommande uppgifter, säger Bosse.

Kursen vänder sig till blivande och verksamma ledare i alla grenar och på alla nivåer inom ridsporten. Från lagledare till landslagledare, förtroendevalda, ridlärare, ridledare, ungdomsledare och många fler.

Bo Jenå och Liane Wachtmeister på Basutbildning

För Bo Jenå blev Arlandabesökeet ett kärt återseende av flera dressyrkollegor.

Bland andra Dressyrkommitténs Liane Wachtmeister.

-Det har varit väldigt lärorik och det är mycket som tål att repeteras. Man får dessutom många nya infallsvinklar när man träffas i ett så kunnigt gäng, säger Liane, som också uppskattade kursledarnas lättsamma sätt:
- Utbildningen görs med enorm humor. Det är ett bra upplägg där man både får reagera och interagera.

- Jag tar med mig många redskap härifrån. Framför allt tycker jag att det är viktigt att vi får en samsyn inom ridsporten och drar åt samma håll.


Träffen avslutades med att alla deltagare fick lämna sina bästa tips till Bo Jenå inför OS i Rio. Frågeställningen var: Hur förbundskaptenen ska skapa den bästa prestationsmiljön för laget?

Tipsen haglade och handlade om allt från teambuilding med ballongbadminton till att träna på oväntade scenarier och reservplaner.

Det var en taggad förbundskapten som flitigt antecknade alla goda förslag och tackade för en inspirerande dag.

Basutbildningen hade premiär förra året och är unik i sitt slag inom idrotten. Gå den du också! HÄR kan du läsa om hur den funkar:

Våra utbildningar

Botkyrka RS kärlek

Mer information och anmälan

Läs mer
basutbildningen

Basutbildningen

Läs mer
Ridlärare-och-häst

Hästsportens Folkhögskola

För dig som vill arbeta med att utveckla människor och hästar.

Läs mer

Samarbetspartner

Annons