FOTO: Mikael Sjöberg

Vill Du börja tävla?

De flesta rider nog sin allra första "tävling" på ridskolan, kanske som avslutning på terminen eller på en kurs. För det behövs inga licenser men så fort det blir högre status på tävlingen är det lite mer att tänka på.

Grönt kort
Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt kort visar att du vet och förstått det mest grundläggande om vad som gäller på tävlingar. Är det barn som tävlar kan målsman ta Grönt kort. Läs mer om Grönt kort HÄR

Licenser
Från inbjudningstävling och uppåt krävs ryttarlicens och ponny/hästlicens. Du löser licens för en klubb och tävlar med den innevarande kalenderår. Efter nyår löser du en ny licens. För att lösa licens måste ryttaren, eller målsman, har tagit Grönt kort (se ovan).

Klädsel och utrustning
När det gäller klädsel för ryttaren och tillåten utrustning för hästen hittar du all information i Tävlingsreglementet (TR).  TR I är gemensamma regler för alla tävlingar, dessutom har varje gren ett eget TR. Du behöver läsa både TR I samt TR för den gren du ska tävla.

Vad är en proposition?
En proposition innehåller all information om tävlingen, vilka klasser som ingår och hur du anmäler. Propositioner hittar du i TDB, Tävlingsdatabasen.

Läs mer under länkarna nedan


Senast uppdaterad: 2019-02-12
förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Samarbetspartner

Annons