Nivå 4 – ATG Hopp & Talang (central) 2019/2020

På nivå 4 är det ryttare i åldern 18-30 år med resultat från lägst 1.45 hoppning, 4* klass fälttävlan och mellanrundans klasser i dressyr. Andra delar som väger tungt i selekteringen av deltagare till det centrala programmet för ryttarutveckling är utvecklingsbarhet och inställning, personlig profil och en genomtänkt plan för hästrekrytering.

I ATG Hopp & Talang är det två dressyr-, två hopp- och två fälttävlansryttare med mästerskap i sikte som får stöd under ett år och kunskap för framtiden. I satsningen ingår ett mentorskap, individuellt träningsstöd samt fyra avsuttna, obligatoriska träffar. På träffarna får ryttarna möta experter inom samtliga fokusområden.

Sista dag att söka är den 24 juni 2019.

Läs mer i länken Nivå 4

Ansök HÄR

 

TÄVLA FÖR ATT VINNA

Utbildningsnivå (upp till): Dressyr: Svår. Hoppning: 150. Fälttävlan: CNC***

På Nivå 4 ingår ryttare som antingen tränar, tävlar eller utbildar hästar upp till svår klass. Att utbilda och utveckla hästar till atleter i världsklass är en förutsättning för ryttare på den här nivån. Stort fokus på detaljer och individuell träning.

UTVECKLINGSPROGRAM

De ryttare som är aktuella för utvecklingsprogrammen på nivå 4 ska vara på en så pass hög nivå att de ska kunna vara aktuella för landslagsuppdrag inom respektive disciplin och åldersgrupp, alternativt ha en dokumenterad kapacitet att rida på motsvarande nivå. Optimal ålder är 18-25 år för att ryttarna ska ha maximal möjlighet att utvecklas mot en senior elitnivå och bli antagen till Svenska Olympiska kommitténs (SOK) Topp & Talang program

ATG Hopp & Talang
Dressyr-, hopp- och fälttävlansryttare med mästerskap i sikte får stöd under ett år och kunskap för framtiden. I satsningen ingår ett mentorskap, individuellt träningsstöd samt fyra avsuttna, obligatoriska träffar. På träffarna får talangerna träffa experter inom samtliga fokusområden.

Leksands Knäckebröds Team U25
Satsningen riktar sig dressyrryttare upp till 25 år, och syftar till att utveckla och inspirera unga talanger på vägen från young rider till etablerade seniorer. Även här får ryttarna kunskap i flera av de definierade fokusområdena.

Sveriges Olympiska Kommittés Utmanarprojekt
Svenska Ridsportförbundet har fått möjlighet att ha lovande unga ryttare med i de tre olympiska grenarna, dressyr, fälttävlan och hoppning i utmanarprojektet som Sveriges Olympiska Kommittée, SOK,  driver..
Utmanare är ett försteg till det inom SOK idag befintliga Topp- och Talangprogrammet och åldersaspekten på de deltagande i Utmanarprojektet är viktig.

Upplägget av Utmanarprojektet är att de olympiska specialförbunden själva formar och leder sina satsningar och genomför nära uppföljning av sina aktiva som är med i Utmanarsatsningen. SOK ansvarar för central uppföljning och gemensamma aktiviteter för alla Olympiska specialförbund.

Mål
Målet är att antalet aktiva i Topp- och talangprogrammet ska ökas från 215 till cirka 400 t o m 2017 med bibehållna kvalitetskrav och sikte mot världstoppen inom 3-6 år.


Senast uppdaterad: 2019-06-14

Annons