U17-laget, tvåa i B-finalen

Två andraplatser i Belgien

2018-08-26

Sverige deltog på VM i Mounted Games i Belgien med ett junior- och ett seniorlag. Båda de svenska lagen kom till B-final och lsutade på en andraplats där.

U17 (juniorer)

Laget hade en lite trög start men kom sedan i gång ordentligt. Tyvärr räckte det inte till A-final, men Sverige gick in i B-finalen som bästa lag.
Första delomgången i B-finalen genomfördes på bästa sätt med flera grenvinster, och omgången resulterade i en andraplats inför andra delen av finalen.
I slutskedet av finalen vann laget flera grenar, men tyvärr räckte det inte till att komma ikapp poängförlusten från dagen innan. Det blev en andraplats i B-finalen, vilket är bra resultat för ett lag som gör sin debut mot internationellt motstånd.
Ungdomarna har nu blivit bästa nordiska lag både på EM och VM 2018.

Resultat

Open (senior)
Sverige ställde upp med ett rutinerat lag, och efter några fina inledande omgångar, gick det lite fel i omgång 4. Detta gjorde att Sverige fick köra skiljegren mot Danmark, om platserna i A-final respektive B-final.
Med knappa centimetrar vann Danmark. Sverige gick in i B-final som bästa lag.
Väl i B-finalen så inledde det svenska laget med två grenvinster och gick till vila som tvåa inför andra delen av finalen.
Dag två fortsatte i samma anda men laget lyckades tyvärr inte komma ikapp Skottland. Det blev en andraplats i B-finalen.

Resultat

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons