Gerhard Winroth - ny ordförande i Svenska Ridsportförbundets körkommitté
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Ny ordförande i körkommittén

2012-10-29

Nu selar den forne  juristchefen från Skandinaviska Enskilda banken om.
Gerhard Winroth, 67, blir ny ordförande i Svenska Ridsportförbundets körkommitté.

Hans visioner inför körningens framtid är att:
- Fortsätta att arbeta i min företrädare Sven-Erik Petersons anda. Det innebär att föra ut körningen så mycket som möjligt till så många som möjligt. Visionen är som tidigare att få minst 3 000 aktiva kuskar. Tävlingsdelen ska också utvecklas och jag vill få igång en  cup med prispengar. Dessutom måste vi få ner kostnaderna för de aktiva och samtidigt underlätta för arrangörerna att göra bra tävlingar.
Gerhard Winroth tillträder som ordförande vid halvårsskiftet nästa år men dletar i kommitténs arbete under månaderna fram till dess.
I dag har Gerhard Winroth lagt juridiken på hyllan och är en aktiv  pensionär boende i Möklinta. Han har nu tid att ägna sig åt körningen förutom sitt engagemang i Vagnhistoriska sällskapet och Den Beridna Högvakten.

Han  tävlar själv i enbet och startade tillsammans med en annan kusk 2006 en körsektion hos sin hemmaklubb Salaortens Ryttarförening.
- Vi har byggt en maratonbana vid SoRF:s anläggning. Det finns åtta nya fina hinder. Men tyvärr regnade vår premiärtävling bort. Så vi får vänta till i juni. Då blir det en riktig tredagarstävling, berättar han.
Så trots en regnig sommar har Gerhard varit aktiv med byggnationen av hindren.
Han kan också titulera sig författare i en intressant nisch. Titeln är ”Etik och gott omdöme: Inom bank och värdepappersbolag”.

Fakta:
Namn: Gerhard Winroth
Yrke: Juristchef på SEB
Familj: Hustru Kerstin, två barn
Bor: Möklinta, nära Sala ochTärnsjö
Hobbyer: Körning, enbet och jakt 

Fredrik Persson6 160716 RT

Sportkörning i media

Följ vad som skrivs

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons