Cornelia Rylén vinnare på Sundbyholm i ATG Riders League
FOTO: Roland Thunholm

Cornelia vinnare i omstarten av ATG Riders League

2019-09-21

Det slog gnistor om ATG Riders League. Winning Round blev häftig för de tio främsta ryttarna från de fem heaten. Cornelia Rylén, Norrköpingstjejen red skjortan av konkurrenterna med fina Rasputin.
- Det här var urkul, sa Cornelia och log sitt vackra leende.

Dessutom kunde Cornelia kvittera ut 30 000 kronor för segern
Hon mötte i Winning Round snabbridande grabbarna Jörgen Larsson och Olof Smith.
- Det var verkligen värt att åka hit upp, kommenterade Jörgen Larsson som var tvåa med Cold Man och fick för besväret 20 000 kronor.
Hästen ägs av Maria Nilsson.
Det var premiär för Jörgen på Sundbyholm. Han kommer ju från Helsingborg och har dryga 50 mil att köra.
Nu passade det in i hans planering och dessutom lockade ATG Riders League nya testomgång.
Olof Smith trea i denna omgång av ATG Riders League är också skåning. Men han är en ofta sedd gäst på travbanan utanför Eskilstuna. Nu red Olof Grants en åttaåring, som ägs av Marina Rudnäs.
Olof fick med sig 10 000 kronor. De tre toppryttarna var alla felfria.
Ryttarna i heaten var eniga.
- Det här blir att rida med mer press än normalt. Nu vill man lyckas för att det är fler som följer en via livesändningen. Det känns också att man har ansvar för de som tror på en som vinnare.

Resultat

 

Förhands

Nystart för ATG Riders League

Det är nypremiär för ATG Riders League på Sundbyholm utanför Eskilstuna. Det är andra testomgången för tävlingsformen med spännande och utvecklande hoppning för både ryttare och hästar.

.Under våren 2019 testades hoppserien ATG Riders League på tre platser Strömsholm Flyinge och Borås. Den blev omåttlig populär.
Tävlingen lockade med höga prispengar till ryttarna på 140-nivå.
På plats till omstarten på Sundbyholm är Jörgen Larsson, från Helsingborg.
Jörgen är en av Sveriges flitigaste ryttare och har massor av rutin och fortfarande lika intresserad av hoppsporten.
- Jag har faktiskt inte varit på Sundbyholm och tävlat tidigare. Men det här med ATG Riders League är så roligt. Det är en kul och spännande tävlingsform, säger han.
Med på resan till Eskilstuna har Jörgen flera hästar och han kommer garanterat att vara en av favoriterna att ta sig till heat. För fort kan han rida. Det vet alla.
Jörgen Larsson tror på uthållighet och långsiktighet.
- När vi hästfolk fått in vanan att åka och titta på kul hoppningar och samtidigt spela så kan det bli en himla kul stämning, menar han.
Höstens första omgång av ATG Riders League går som sagt på Sundbyholm.
Efter tre lyckade tävlingar i våras drar ATG Riders League igång igen nu på lördag.
Tävlingen bidrar med totalt 1 miljon kronor under 2019 direkt till ridsporten i form av prispengar och arrangörsbidrag - och den går att spela på hos ATG.

– ATG Riders League medför att ekipage på den här nivån får chans att utvecklas ytterligare och ger en ökad upplevelse för publiken. Dessutom är det fantastiskt att både ryttare på väg upp får chans att utvecklas. Men också att etablerade ryttare kan ta fram nya yngre hästar, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona som välkomnar omstarten. Så jag verkligen välkomnar etapp två.

Höstens tre tävlingar inleds på Sundbyholm Horse Center, utanför Eskilstuna, går via skånska Flyinge i början av oktober och avslutas på Billdals ridklubb i Göteborg helgen den 18 och 19 oktober.

- Vi är extra glada för vidareutvecklingen av vårt 40-åriga samarbete med ridsporten. ATG Riders League stärker vår position som hästnäringens motor och skapar möten med nya kunder, säger Maria Guggenberger, Head of CSR på ATG.

ATG Riders League är en hopptävling, framtagen av ATG i samarbete med Svenska Ridsportförbundet, som hade premiär i våras. Tävlingen inleds med en kvalklass på fredagen. Final med heat och Winning Round rids på lördagen, med hinderhöjder på 1,40 meter.
ATG erbjuder V5 och Vinnarspel på tävlingarna.

Under våren har ATG och Svenska Ridsportförbundet haft en löpande dialog med både ryttare och arrangörer kring vad som skulle kunna utvecklas och göra ATG Riders League ännu bättre. Bland annat har det lett fram till en ny regel för hösten som innebär att arrangörerna, under kvalfredagen, ska erbjuda ytterligare en 1,35 hoppning för de ekipage som vill tävla på den höjden, men inte delta i ATG Riders League.

Tävlingsplatser i ATG Riders League, hösten 2019:
Sundbyholm Horse Center Ryttarförening 20-21 september
Flyinge Hästsportklubb 3-4 oktober
Billdals Ridklubb 18-19 oktober


Så här går det till:
Det var hinderhöjder på 1,40 meter, med spel på finalerna under lördagarna. Det går att spela både V5 och vinnare i den inledande omgången, som börjar 13.00. Där är det fem heat.
Dessutom blir det ett vinnarspel i finalomgången, Winning Round, klockan 18.45.  Det går att spela direkt på tävlingsplatsen, via spelombud och på internet.
ATG ansvarar för etik och spelsäkerheten. Därför är ATG Riders League öppen enbart för ryttare över 18 år med svensk licens.
Svenska Ridsportförbundet ansvarar för det sportliga genomförandet.
Syftet med ATG Riders League är att tillföra tävlingar som blir lika utvecklande för unga satsande ryttare på erfarna hästar, som för etablerade elitryttare på yngre, talangfulla hästar.
Regler

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons