Svante Johansson på årets ungdoms-EM i hoppning.
FOTO: www.eventingphoto.com

Hoppningens ungdomsledning avslutar sina uppdrag

2019-09-13

Till årsskiftet 2019/2020 avslutar landslagsledarna för ungdomshoppningen, Svante Johansson, Ulrika Bidegård och Helena Holm, sina uppdrag. Det är ett mycket uppskattat ledarteam som lämnar över för fortsatt satsning.
- Vi har jobbat för att bygga en bra organisation och är givetvis ledsna över att tappa så kompetenta ledare. Samtidigt respekterar vi såklart deras beslut och jobbar vidare för att i framtiden stärka organisationen runt hoppningens landslagsverksamhet ytterligare, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Svante Johansson har haft ansvaret att leda hoppningens juniorer och young rider i tre år. Han ser tillbaka på en rolig och givande tid.
- Det har varit en jättekul period, trevlig på alla vis. Vi har haft en otroligt bra sammanhållning i teamet, säger han, och fortsätter:
- Det är tråkigt att ta det här beslutet, men det tar för mycket tid från den egna verksamheten och mina hästar. Jag har också en dotter som vill ut och tävla mycket mer och hon har tyvärr kommit i sista hand. Därför var det nödvändigt att ta det här beslutet.

Ulrika Bidegård SWE 249A9062Som landslagsledare för children-ryttare var Ulrika Bidegård också på plats på årets ungdoms-EM i Zuidwolde, Nederländerna. Foto: www.eventingphoto.com

För de yngre ryttarna har Ulrika Bidegård varit en klippa de senaste två åren. Hon har varit landslagsledare för children- och ponnyryttare.
- Jag har haft två fantastiska år. Det har verkligen varit ett jättebra gäng att jobba ihop med och det känns jättetråkigt att sluta. Men jag tror att vi är lite i samma situation alla tre, att det är svårt att kombinera med den egna verksamheten. Man är ute varannan vecka och det är väldigt intensivt. Jag har en stor gård, hästar och träningar att sköta, och en dotter som tävlar mycket. Jag hade gärna velat göra båda delarna, men det blir för svårt, säger Ulrika.

I ledarteamet har även Helena Holm funnits som resursperson.
- Det har varit ett jättesvårt beslut att ta, för det är ett fantastiskt roligt jobb, säger Helena, som slutar efter tre år i landslagsledningen.
- Jag har min egen verksamhet med gård och hästar och jag får helt enkelt inte tiden att räcka till. Både den egna verksamheten och landslagsverksamheten är som mest hektisk under vår och sommar. När tiden inte räcker till måste man välja, säger hon.

Arbetet pågår nu med att rekrytera nya ledare.
- Det är naturligtvis jättetråkigt att de slutar eftersom det har varit en så väl fungerande grupp, säger Annika Ersgård, elitsamordnare i hoppning på Svenska Ridsportförbundet.
- Nu fokuserar vi på rekryteringsprocessen och tittar på hur vi bygger upp ett nytt starkt team för fortsatta framgångar för svensk hoppning.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons