Stilig cup med priser och kval

2014-04-29

I dagarna presenteras nya serietävlingar för ponnyryttare och en av dem är Inverkansridning Ponny Cup. Det är en cup som ger ryttarna ett betyg på att deras inverkan och samspel med ponnyn är god, det blir fina priser och cupen är kval till andra tävlingar för ponny.

Uppdaterad 2014-05-07 med ytterligare en tävlingsplats

Nu är reglerna klara för nya Inverkansridning Ponny Cup. Det är en cup för ponnyryttare och 2014 är cupen kval till Swedish Riders Trophy Pony och från nästa år ingår cupen i kval till ponny-SM.

Inverkansridning Ponny Cup går i Msv B, bedömning A:stil, som ”klass i klassen” i tävlingsarrangörens ordinarie klass, vid sex tävlingar under 2014. Ingen separat anmälan till Inverkansridning Ponny Cup behövs. De 50 främsta ekipagen i varje omgång får poäng enligt en tabell. Se reglerna

Ekipagen rangordnas efter minst antal fel och vid lika antal fel räknas högsta inverkanspoäng. Separat prisutdelning sker för Stil/inverkansridningen, de tre främsta ekipagen i varje kategori belönas med rosett och hederspris.

Efter samtliga sex deltävlingar kommer poängen från ekipagens två bästa resultat slås ihop enligt en poängtabell. De tio ekipagen med bästa totalresultat i varje kategori går vidare till Horse1 Swedish Riders Trophy Pony under hösten 2014.

Inverkansridning Ponny Cup har två erfarna ryttare och domare som stildomare. I de fyra första omgångarna är Lars Parmler stildomare och i den sista omgången Lennart Lindelöw.
Till SM i hoppning för ponny 2015 är det ett krav att alla ekipage ska ha genomfört två godkända stilhoppningar i bedömning A:stil med minst 21 stilpoäng. Start vid årets tävlingar tillgodoräknas vid kval till SM 2015. Inverkansridning Ponny Cup fortsätter under 2015 med fler kvaltillfällen till SM

Tävlingsplatser 2014:
• V 19 – Skyrup Country Club RF
• V 21 – Södra Umeå RF
• V 22 – Åstorpsortens RF
• V 23 – Nationaldagstävlingen, Strömsholms RSF
• V 25 – Vetlandaortens RF
• V 30 – Bollnäs RS

För dig som rider på lite lägre nivå finns Mountain Horse Ponny Cup.

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons