Mountain Horse Ponny Cup är populär hos ryttarna. Här segrarna i respektive kategori vid kval hos Orsa Ridklubb 2012.
FOTO: Mathilda Sjööns

Dags för Mountain Horse Ponny Cup

2014-04-23

Nu drar årets säsong av Mountain Horse Ponny Cup igång. Fram till den 5 oktober 2014 kan ponnyryttare via distriktsuttagningar kvala till semifinalerna, som avgörs i samband med inomhus-SM.

Mountain Horse ser fram emot ett nytt härligt tävlingsår tillsammans med alla ponnyryttare i Mountain Horse Ponny Cup.
- Mountain Horse satsar på säkerhet och därför är detta med stilbedömning extra viktigt för oss, säger Sofia Asplund, marknadsansvarig på Mountain Horse.

Tävlingen är öppen för kategori B-, C- och D-ekipage. Uttagningstillfälle arrangeras av respektive distrikt. Mountain Horse delar ut priser till vinnare och tre först placerade i varje kategori.

Till semifinal får varje distrikt skicka ett antal ryttare, baserat på antal deltagande distrikt samt antal licensierade juniorryttare i distriktet. Sammanlagt 64 ekipage i alla tre kategorierna går vidare till semifinal.

Såväl kval som final avgörs över 0,80-1,00 m. 50 % av ekipagen i semifinalen går vidare till final, dock minst 10 stycken i varje kategori.

Ryttare som 2014 startar SM, eller under kvaltiden för MHPC (140422-141005) kvalar till SM får inte starta finalen av Mountain Horse Ponny Cup.

Kompletta regler (pdf)
   - Stilhoppningsprotokoll (word)
   - Stilhoppningsprotokoll (pdf)

Utifrån kärnvärden som mode, funktion och säkerhet  har Mountain Horse skapat en kollektion med kläder och skor som är snygga och funktionella förenat med personlig stil. Förra året lanserade Mountain Horse även en ny läderserie.

Mountain Horse

 

 

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons