Selma kvalad med två ponnyer till EM på hemmaplan

2015-04-30

Selma Hammarström är femton år i år, hon bor i Delsbo utanför Hudiksvall och tävlar för Mitt Hjärta Hästsportförening. Selma har nu kvalat ännu en ponny till EM på hemmaplan i Malmö i augusti, i och med att hon blev placerad i den internationella tävlingen i Ballendenisk i helgen som var.

Hon red en CIC1* hästklass, där man gjort en särskild startgrupp för ponnyerna som var 21 stycken till antalet. Selma slutade 6a på sin dressyrstraff 54, felfri hoppning och terräng inom tiden. Ponnyn som hon tagit fram själv heter Sligo Fortunus, är 8 år, som också går hoppning och är SM-kvalad i hoppning med Selma.

Tvillingsystern Klara Hammarström och ponnyn Creemully Melody gjorde även de en bra tävling och slutade 7a, 1a utanför placering med 59 straff, felfria inom tiden i terrängen, men med ett nedslag i hoppningen.

5-9 augusti i år står Sverige som värdnation för 2015 års Ponny-EM. På schemat står hoppning, dressyr och fälttävlan. Svenska ponny-ryttaren Selma Hammarström är alltså nu, efter fina resultat på Irland, kvalad till EM på hemmaplan med två ponnyer i fälttävlan, dessutom är hon kvalad till SM i hoppning.

Även Anna Hilton från Sverige deltog i 2* och 3* klass och tog en fin 10-placering i CICO3* med Matrix W.

Läs mer om Ponny-EM 2015 i Malmö här

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons