FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Bra svenska insatser i Bramham

2011-06-03

Två bommar ner i den avslutande banhoppningen gav Ludwig Svennerstål en slutlig elfteplats i Bramham.
- Men jag har fått många bra svar här i helgen,  säger fälttävlans förbundskapten som testade både unga hästar och ryttare i den engelska hetluften.

Ludwig Svennerstål litenLudwig Svennerstål

Ludwig Svennerstål, 20,  blev bäst av svenskarna i Bramham.
Det unga stjärnskottet låg länge och lurade på en fin fjärdeplats men två bommar ner i den avslutande hoppningen grumlade resultatet en aning för Ludwig som inte kom in i rytmen riktigt.
-Ludwig är en ung ryttare som nu visat att han håller måttet på en lång trestjärnig tävling. Nu är han kvalad till stora EM men vi väljer att matcha honom mot YREM i år, säger förbundskapten Gunilla Fredriksson som fick svar på flera formfrågor i Bramham.
Med sin ygre häst Shamwari visade Ludwig Svennerstål ckså hög klass i dressyren och terrängen men tyvärr tvingades ekipaget stryka sig inför hoppningen.
- Förmodligen slog hästen i ett bakben i terrängen och var därför lite stel inför dagens veterinärbesiktning.
- Men den hästen gjorde verkligen en fantastisk terräng. Det här bådar gott, myser Gunilla.
Ett fint formbesked gav också Anna Hilton som red unge Matrix i CCI***.  Tre ner i hoppningen förde dock ner ekipaget från en 15:e plats efter terrängen till en slutlig 23:e plats 

I Bramham finns även Anna Hilton med unga hästen Matrix, 35:a efter dressyren, och Malin Larsson, Sofarsogood.  Malin Larsson utgår dock efter dressyren efter att hästen besvärats av en hovböld.
- Vi gröpte ur den och skodde om men Sofarsogood verkar känna av den så det är  bättre att spara ekipaget till Luhmulen, förklarar Gunilla Fredriksson.

Resultat i kalendern

Huvudsponsor

Förbundssponsorer

Sponsorer

Samarbetspartner

Annons