Peder Fredricson och H&M Christian K har gjort flera felfria nationshoppningar för Sverige.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Peders VM-häst klar

2018-09-03

Nu är det klart vilken häst Peder Fredricson väljer till Ryttar-VM i Tryon, USA, 11-23 september. Det blir elvaårige valacken H&M Christian K.
- Vi tycker att det är det bästa valet för VM. Han har visat att han klarar att gå de riktigt stora klasserna, säger Peder.

H&M Christian K (2007, e. Namelus R - Calvados, uppf: G.W. Klerks, äg: Stuteri Arch) har under sommaren gått två nationshoppningar för Sverige, i Rotterdam och i Falsterbo. Båda med felfritt resultat över två rundor.
- Han har tävlat ganska sparsamt, men har gjort det riktigt bra. Jag fick en bra känsla i helgen också, säger Peder som nyss kommit hem från femstjärniga tävlingar i Bryssel.

Ett mästerskap som VM avgörs över flera dagar och flera rundor. Det kräver hästar som klarar att hålla formen under en längre tid.
- Christian har visat att han kan hoppa hela Nations Cup-meeting med både Grand Prix och nationshoppning flera dagar i rad. Han har hoppat väldigt fint och är i bra form, menar Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning.

Det svenska hopplaget är därmed komplett och består, förutom Peder Fredricson och H&M Christian K, av Malin Baryard Johnsson på H&M Indiana, Henrik von Eckermann på Toveks Mary Lou, Fredrik Jönsson på Cold Play och reserven Stephanie Holmén på Flip’s Little Sparrow.

- Vi åker med riktigt bra ryttare och hästar. Om alla är i form så tycker jag att det är ett av de bästa lagen vi åkt till ett mästerskap med, säger Peder Fredricson.

Läs allt om VM och svenska truppen HÄR

weg_Tryon2018_Poster

Arrangörens hemsida

Läs mer
banner_vm2

Res med Equi Tours

Boka din resa här
maria-wallberg-svt-media

Biographies

Mediaguide

Annons