Ludwig Svennerstål rider Stinger i VM.
FOTO: Svenska Ridsportförbundet (arkivbild)

Fälttävlanslaget komplett inför VM

2018-09-03

Det svenska fälttävlanslaget är redo för Ryttar-VM i Tryon, USA, 11-23 september. Hästvalen är gjorda och laget är klart för avresa.
- Det känns riktigt bra, vi åker med ett starkt lag, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff.

 Ludwig Svennerstål, Louise Svensson Jähde, Sara Algotsson Ostholt, Niklas Lindbäck och Anna Freskgård är redan klara som svenska VM-representanter i fälttävlan. Det har däremot inte alla hästar varit. Både Ludwig och Louise har varit nominerade med två hästar vardera. Men nu är det klart vilka hästar som får göra flygresan över Atlanten.

- Ludwig kommer att rida Stinger, berättar Fredrik Bergendorff, och erkänner att det inte var ett lätt val.
- Stinger och El Kazir låg väldigt nära varandra. I början av säsongen kändes El Kazir som ett lite säkrare val. Men Stinger har kommit in i en fantastisk form. Han var trea i Gatcombe för en månad sedan och såg otroligt fin ut i terrängen i Burghley innan han bröt.

Ludwig och Stinger startade terrängen i Burghley, men i och med att ekipaget inte fullföljde så är de tillgängliga för VM. Ludwig valde att bryta ritten efter att ett hinder löst ut, vilket ger elva straffpoäng och kostade en topplacering.
- Man kan säga att det var både tur och otur att det hände. Otur för Ludwig individuellt, men tur för svenska laget. I och med att det hände så satte vi oss ned och diskuterade och vi tror att vi kan göra ett ännu bättre jobb med Stinger, säger Fredrik.

När det gäller Louise Svensson Jähde blir det skimmelstoet Waikiki som får förtroendet.
- Den hästen är helt sagolik när den går i terrängen. De var tvåa i Le Pins långa trestjärniga Nations Cup i början av augusti och det ska bli jätteintressant att se dem i VM. Det här valet känns rätt för Louise och det känns rätt för oss, säger Fredrik Bergendorff.

Det svenska laget är därmed komplett och består av:
Sara Algotsson Ostholt – Wega
Anna Freskgård - Box Qutie
Niklas Lindbäck - Focus Filiocus
Louise Svensson Jähde - Waikiki
Ludwig Svennerstål – Stinger

- Veterinären har kollat alla hästar och allt ser bra ut. Nu ser vi fram emot avresa, säger Fredrik.

Fälttävlanshästarna flyger från Liege i Belgien på onsdag 5 september.

weg_Tryon2018_Poster

Arrangörens hemsida

Läs mer
banner_vm2

Res med Equi Tours

Boka din resa här
maria-wallberg-svt-media

Biographies

Mediaguide

Annons