Rudolf med matte Ulrika Andreasson skapar julstämning under Sweden International Horse Show

Renen Rudolf i rampljuset

2014-11-29

En mankhöjd strax över metern. Lång, tät päls i gråbrunvita toner. En liten svans och en söt liten mule. Det låter nästan som en ponny, men det är det inte. Han har nämligen horn och klövar också. Det är renen Rudolf som har traskat in på Friends Arena.

Rudolf är två och ett halvt år gammal och ägs av Ulrika Andreasson. Hon fick honom som liten kalv när han var knappt sex månader gammal. Rudolf kan spansk skritt och han vet hur man gör en levad. På kommando hoppar han upp med framklövarna på Ulrikas axlar och när hon sätter sig på knä för att knyta sina skor stjäl han mössan från hennes huvud. Snögubben Olof från Disney-filmen Frost går fram till Rudolf för att hälsa, men Rudolf smaskar istället i sig snögubbens morotsnäsa. För morötter, det gillar Rudolf.

Ulrika och Rudolf tränar hos på Riksanläggningen Wången när de får möjlighet, de bor nämligen inte alltför långt därifrån. Klut, Mattmar närmare bestämt.

På Sweden International Horse Show hjälper radarparet till att sprida julstämning till publikens stora glädje och trots härligt hög julmusik, stora applåder från läktarna och glada rop från alla barn i publiken, som ville pocka på Rudolfs uppmärksamhet, lydde han Ulrikas minsta vink och fick den spanska skritten att se ut som en promenad i parken. 

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Samarbetspartner

Annons