Josefine Krönfeldt och Isabell Werth samt Isabells guldfärgade Uvexhjälm
FOTO: Svenska Ridsportförbundet

Hjälmen Isabells självklara val

2012-07-14

Tyska dressyrstjärnan Isabell Werth bestämde sig för ett och ett halvt år sedan. Hon satte på sig Uvex hjälm och red Grand Prix dressyr i Frankfurt. Alla höjde på ögonbrynen inför hennes guldfärgade hjälm.

Coolt, häftigt och kaxigt tyckte en del.
- Jag har efter det fått så många mejl från mammor till barn som rider och från läkare som tackar mig för att jag började använda hjälm, berättar hon.
Idag rider hon varje pass i hjälm och hennes anställda bär också hjälm vid all ridning. Borta är den höga hatten även under till exempel en världscupfinal.
uvex isabell och emmelie Från vänster Marcus Krehan, affärsområdeschef, Isabell Werth dressyrstjärna och Emmelie Johansson, marknadschef Svenska Ridspportförbundet.

Det tyska företaget Uvex är även officiell leverantör till Svenska Ridsportförbundet.
Isabell Werth är på plats i Falsterbo och rider under Falsterbo Horse Show World Dressage Masters.
Hon talar gärna och mycket om sitt samarbete med Uvex hjälmtillverkare.
Marcus Kehan, affärsområdeschef för häst är ansvarig för företagets satsning på säkra hjälmar för ridsporten, är på plats i Falsterbo.
- Uvex har i många år varit stor på tillverkning av arbetsplatshjälmar, hjälmar för alpin skidåkning, motorsport och cykelsport, berättar han. 2009 bestämde vi oss för att satsa på ridsporten.
Idag levererar Uvex hjälmar till bland annat toppstall som Paul Schockemöhles anläggning och tyska förbundets träningsanläggning i Warendorf.

uvex hjälmIsabells guldfärgade hjälm som innehåller finesser som tvättbart foder och ställbar omkrets.

Under Uvex presentation tillsammans med Svenska Ridsportförbundet ska han möta en av de svenska profilryttarna, den unga lovande dressyrryttaren Josefine Krönfeldt, 21 år.
- Det här är den första hjälm som är gjord för dressyr i vissa modeller. Jag kan ha mitt hår uppsatt som vanligt. Hjälmen ger ett jämnt tryck runt huvudet och är sval att bära, säger Josefine.
Nu är det coolt att bära hjälm även på dressyrbanan.
Isabell har valt en egen design som passar perfekt till hennes nya frack. Hjälmen är sobert guldfärgad med ett spännande mönster.
Josefine växlar mellan svart och guldig hjälm. I Gina tricot-finalen, dressyr för unga ryttare, i Falsterbo red hon i just den guldiga.
- Den passar ypperligt till min frack eftersom jag har guldaktiga snibbar och krage, berättar hon.

Uvex vanliga hopphjälmDet finns modeller för alla discipliner. Här ser du den mest populära modellen som hoppryttarna ofta väljer.

förstasidan

VM Tryon 2018

Till vår VM-sida
SvRF_Ridunderlag_framsida-2-liten

Unik guide om ridunderlag

Läs mer

Samarbetspartner

Annons